Emoţiile revederii după 55 de ani de la absolvire, la "Ioan Slavici" | Informaţia Zilei

Emoţiile revederii după 55 de ani de la absolvire, la “Ioan Slavici”

Scris de Vera Pop, 05 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Chiar dacă locuiesc în diferite colţuri ale lumii, au venit să sărbătorească cu colegii

Absolvenţi ai promoţiei 1964 s-au întâlnit în 31 mai la Colegiul Naţional “Ioan Slavici” pentru a sărbători 55 de ani de când au păşit pentru ultima dată pe porţile şcolii în calitate de elevi.

Emoţiile şi bucuria revederii au fost mari, iar din numărul participanţilor ne-am dat seama cât sunt de preţioase astfel de momente pentru ei. Mulţi dintre cei care au terminat liceul în urmă cu 55 de ani sunt stabiliţi în alte colţuri ale lumii, însă au ţinut ca în această zi să fie alături de colegii lor, să simtă împreună că, indiferent de timpul care a trecut, ei au rămas la fel de tineri sufleteşte.

Alături de elevi s-a aflat şi fostul director al colegiului, profesor de matematică şi diriginte al generaţiei de acum 55 de ani, Boris Mălai. Acesta ne-a vorbit despre scurgerea timpului şi despre sentimentele care l-au încercat atunci când s-a reîntâlnit cu foştii elevi: “Au fost multe emoţii şi pentru mine şi pentru foştii absolvenţi. Anii trec fără să-ţi dai seama de ei, iar la sfârşit ne trezim că n-am realizat tot ceea ce am fi putut face. Sper ca generaţiile care urmează să îndeplinească ceea ce n-am putut noi.”

Programul festiv s-a desfăşurat în sala mică de sport de la intrarea în Colegiul Slavici, iar foştii absolvenţi au ţinut să mulţumească conducerii şcolii pentru că s-au îngrijit de ei organizând întâlnirea atât de aproape şi nu în sala festivă situată la etaj, unde este mai greu de ajuns de la o anumită vârstă. S-au ocupat de buna desfăşurare a întâlnirii Simona Păcurar, director al Colegiului “Ioan Slavici”, Alina Dragoş, director adjunct, şi Radu David, profesor de istorie şi autorul monografiei închinate instituţiei de învăţământ.

Pentru început, Radu David a trecut în revistă câteva aspecte din istoria Colegiului Slavici. Apoi, gazdele le-au oferit sărbătoriţilor surprize muzicale prin intermediul unor elevi ai colegiului. Aceştia i-au bucurat pe invitaţi cu muzică populară şi cu un scurt recital la vioară.

În semn de apreciere, foştii absolvenţi şi-au adus aportul la programul artistic prin momente de muzică şi recitare. Apoi un gest frumos din partea lor a fost că au oferit buchete de flori tuturor celor care au contribuit să le aducă un zâmbet pe buze de-a lungul evenimentului.

După festivitate, foştii colegi s-au adunat la un restaurant din oraş pentru a-şi împărtăşi bucuriile şi necazurile care şi-au făcut loc în viaţa fiecăruia de la ultima întâlnire şi până acum.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345