Emoţie şi entuziasm la reluarea concertelor de la Filarmonică

Scris de I. Z., 18 septembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Următoarea întâlnire a artiştilor cu publicul va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00 în Centrul Nou

Fineţea serii de operă de la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a depăşit într-adevăr orice barieră. Entuziaşti şi extrem de bucuroşi, atât artiştii cât şi publicul s-au duelat în emoţii, oferindu-şi unii altora un regal de trăiri pe care doar muzica însoţită de aplauze le poate inventa.

Lunga linişte din sala frumoasă a Filarmonicii a luat sfârşit joi, 17 septembrie. Cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire şi combatere a virusului SARS – COV2 reîntâlnirea cu publicul a fost minunată.

Janko Zsolt, dirijorul serii de operă a condus simfonicul sătmărean cu măiestrie scoţând în evidenţă sensibilitatea şi culorile orchestrei din oraşul nostru.

Cei doi solişti au folosit poate cel mai preţios instrument de pe această lume şi au îmbogăţit publicul, acesta acordându-le binemeritate cascade de aplauze.

Vocea umană, căci despre ea vorbim ca fiind cel mai preţios instrument a trecut într-adevăr de măşti, de distanţare şi de orice altă piedică ce ar putea exista în calea muzicii.

Soprana Silvia Sorina Munteanu i-a încântat pe toţi cei prezenţi atât pe scenă cât şi în sală cu vocea sa catifelată şi în acelaşi timp atât de puternică. “Am trăit cu artă, am trăit cu dragoste”, spune una dintre celebrele arii interpretate de un artist atât de deosebit şi de plin de har precum soprana Silvia Sorina Munteanu.

Kendi Ludovic, baritonul invitat de Filarmonica “Dinu Lipatti” a dăruit momente pline de charismă, de masculinitate, vocea sa deosebită şi puternică pătrunzând prin fiecare celulă a celor prezenţi în sală.

Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” a deschis cu succes noua stagiune şi plină de emoţie şi recunoştinţă vă invită la toate concertele pe care le va susţine de acum înainte.

Următoarea întâlnire a artiştilor cu publicul va avea loc sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20.00 în Piaţa 25 Octombrie. Evenimentul se anunţă a fi unul de neuitat, orchestra cântând alături de celebrul violonist Edvin Marton.

Abonează-te acum Online!
  1. meloman a spus: 23 septembrie 2020, ora 09:54

    Concertul EDVIN MARTON execrabil!! Melomanii au fost păcăliţi! muzică pe negativ şi orchestra pe scenă! ORIBIL! De ce ne cred pe toţi proşti??!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517