17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 06.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialişti în protecţia mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Înălţarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educaţia, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ştefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor judeţene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Elicopterul SMURD din Jibou ce deserveşte 6 judeţe din Nord Vest a devenit operaţional

Scris de I. Z., 11 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marţi, 10 septembrie 2019, în judeţul Sălaj a avut loc operaţionalizarea Punctului de operare aeromedical de la sediul Secţiei de Pompieri Jibou. Elicopterul SMURD va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Bistriţa-Năsăud.

De la nivel naţional, la eveniment au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cristian Radu, reprezentanţi ai Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, iar de la nivel regional prefecţii, respectiv inspectorii şefi ai Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi din regiunea de Nord-Vest. Din judeţul nostru, la eveniment au participat prefectul Darius Filip şi col. Nicolae Dima, şeful ISU “Someş”.

Printr-un demers comun al Ministerului Afacerilor Interne şi al autorităţilor administraţiei publice judeţene din Sălaj este disponbil serviciul aeromedical care va face intervenţia echipelor de specialitate mai rapidă şi mai accesibilă pentru victimele aflate în situaţii de urgenţă pe întreg teritoriul celor şase judeţe din regiunea de Nord-Vest, inclusiv Satu Mare. Aşadar, printr-o investiţie de aproape 1.650.000 lei au fost executate în incinta Secţiei de pompieri din Jibou lucrările aferente hangarului pentru elicopterul SMURD (cu o zonă de parcare de aproape 327 mp), depozitului pentru medicamente şi tehnică medicală, dar şi spaţiilor de serviciu şi a celor pentru odihnă destinate personalului medical şi echipajelor de zbor.

Odată finalizată, infrastructura de deservire a punctului aeromedical a fost predată Ministerului Afacerilor Interne, care a asigurat echipamentul de zbor – elicopterul SMURD, precum şi echipajele necesare funcţionalizării acestuia, respectiv personalul medical specializat pentru situaţii de urgenţă şi echipajul de zbor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.