00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Elevilor de la Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” le-a fost prezentat ca model un om de succes

Scris de Vasile Nechita, 30 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Vineri, 24 mai 2019, la Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron Negreşti-Oaş a avut loc o activitate deosebită, din cadrul proiectului ROSE, şi anume modulul Consilierii şi orientarea în carieră. În acest context, elevilor le-a fost prezentată activitatea intitulată ”Poveşti de viaţă – oameni de succes”.

Activitatea a fost coordonată de directorul Hotca Ovidiu Mihai, de profesorul Pop Ştefan, coordonator de grant şi consultant în cadrul proiectului ROSE, precum şi de profesoara psiholog Mariana Negrea.
Scopul acestei activităţi a fost de a prezenta elevilor un model de viaţă, un exemplu de urmat, un parcursul educaţional pe care ar trebui să-l urmeze tinerii, pentru a deveni oameni împliniţi şi realizaţi din punct de vedere profesional şi personal.

Un om model în viaţă şi în carieră – Vasile Negrea

Pentru reuşita proiectului, organizatorii l-au invitat pe conf.dr. Vasile Negrea, despre care organizatorii cred că a făcut din această activitate un moment memorabil, menit să rămână în sufletele elevilor şi ale profesorilor ca o exemplară lecţie de viaţă. Cu o simplitate şi un tact pedagogic deosebite, uneori cu umor, şi-a povestit viaţa, care viaţă n-a fost dintre cele mai uşoare. Însă, ambiţia, tenacitatea, munca susţinută şi dorinţa de a ajuta i-au fost, pe acest drum, cei mai buni prieteni care i-au marcat parcursul profesional. Astfe, şi-a amintit cu mult drag de învăţătoarea de la Şcoala Popăscu din Negreşti-Oaş, de un învăţător din comuna Şanţ, Bistriţa-Năsăud, de profesorii care i-au îndrumat primii paşi, de mentorii care i-au ghidat parcursul profesional, între care şi binecunoscutul dr. Pop Mihai. De asemenea, şi-a mai amintit de prieteni dragi care i-au fost alături atunci când a vrut să facă cunoscută lumii medicale Ţara Oaşului, prin ,,Simpozionul Zilele Medicale ale Ţării Oaşului (pe vremea primarului Nicolae Bura), oameni care într-un fel sau altul şi-au pus amprenta pe omul şi medicul care este astăzi.

Lungul drum al perfecţionării profesionale

Simplitatea şi naturaleţea cu care şi-a prezentat realizările, faptul că medic fiind, a decis să urmeze şi facultatea de drept, numeroasele congrese în medicină la care a participat, numeroasele articole publicate în reviste de specialitate şi nu numai, prezenţa lui în mijlocul bolnavilor care-l aşteaptă ca pe o întruchipare a speranţelor lor, ne-au făcut să ne întrebăm de unde atâta energie, atâta putere de muncă…Iar răspunsul a fost atât de simplu încât ne-a uimit: din dorinţa de a ajuta, de a cunoaşte, de a se autodepăşi.
O lecţie de viaţă aşadar şi un mesaj cuprinzător: nu contează de unde pleci, nici situaţia materială a familiei şi nici dificultăţile pe care le ai de înfruntat, contează doar cât de motivat eşti să devii ceea ce îţi doreşti.
Pentru toate acestea, organizatorii îi mulţumesc invitatului lor pentru faptul că a împărtăşit cu elevii şi profesorii liceului o parte din viaţa sa, că a fost cu ei şi lângă ei, chiar dacă pentru scurt timp. Totodată, gazdele speră ca unii dintre elevii care l-au văzut şi l-au ascultat la această activitate vor fi studenţii săi de mâine şi buni profesionişti.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesoara psiholog Mariana Negrea, consultant.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.