Elevii trebuie să poarte măşti cât sunt la ore şi în timpul examenelor | Informaţia Zilei

Elevii trebuie să poarte măşti cât sunt la ore şi în timpul examenelor

După ce în urmă cu câteva zile Ministerul Sănătăţii anunţa oficial că elevii vor fi exceptaţi de la purtarea măştii în timpul examenelor şi cursurilor, la publicarea Ordinului de ministru în monitorul Oficial, excepţia nu mai apare în document.

Potrivit surselor Edupedu.ro, obligativitatea purtării măştii în timpul examenelor a fost instituită la presiunea părinţilor. Pe 20 mai 2020, într-un comunicat oficial al Ministerului Sănătăţii era anunţat faptul că „Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii a aprobat Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă”.

În setul de excepţii erau incluşi şi elevii, dacă medicul şcolar decidea asta: „În funcţie de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unităţii sau a medicului de medicină şcolară, după caz, pot exista unele excepţii, astfel: elevii/ studenţii doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanţarea corespunzătoare”.

În acelaşi Ordin de ministru, dar în varianta publicată în Monitorul Oficial excepţia privind elevii a fost eliminată. Pe 2-12 iunie elevii din anii terminali au o perioadă de pregătire şi revin opţional la şcoală. Evaluarea Naţională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie. Fiecare şcoală este obligată să instituie trasee de intrare -ieşire în unitate, precum şi o “oglindă” a clasei, cu aşezarea elevilor în bănci.

Abonează-te acum Online!
  1. salariat a spus: 25 mai 2020, ora 11:44

    acesti oameni sunt nebuni ,dau ordine in fiecare zi si te baga comlpet in ceata ,mana stanga nu stie ce face dreapta.jalnic .RUSINE CE OAMENI INCOMPETENTI

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517