Image 1
Image 2

Elevii sătmăreni au obţinut note foarte slabe la Matematică, la simularea Evaluării Naţionale

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Calin Durla, inspectorul scolar general
Calin Durla, inspectorul scolar general

Părinții elevilor cu note slabe la simularea Evaluării Naționale vor fi chemați la școală

La nivel de țară, rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională au fost similare cu cele din urmă cu doi ani, potrivit cifrelor prezentate de ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

Ea a anunțat că doar 52% dintre elevii de la clasa a VIII-a care au susținut simularea, au reușit să ia peste 5. În 2018 rezultatele arătau că 47% dintre cei prezenți au reușit să ia medii egale sau mai mari decât 5, iar în 2017 procentul a fost de 51,47%.

Cele mai mici note au fost la Matematică, în județ

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Satu Mare a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale. Cele mai mici note au fost la Matematică unde aproximativ 70% dintre elevii din judeţ nu au luat notă de trecere.
La simularea susținută de elevii claselor a VIII-a s-au prezentat în total 2.479 de elevi. Dintre aceştia, 1.157 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică un procent de 46,67%.

Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 58,50% la Limba și literatura română, respectiv 30,73% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 79,57% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 81,67%.
La simularea susținută de elevii claselor a VII-a, 1.083 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 42,93% din cei 2.523 de elevi prezenți la toate probele.

La Limba și literatura română, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 51,49%, în timp ce la Matematică procentul este de 34,03%. La proba de Limba și literatura maghiară 61,80% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 72,73%.

Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with