Elevii din 9 şcoli din judeţul Satu Mare beneficiază de masă caldă gratuită

Scris de Vasile Nechita, 19 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare ne-a transmis un Buletin informativ privind acordarea unui suport alimentar preşcolarilor şi elevilor. Reproducem mai jos acest text.

În anul şcolar 2022-2023, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din nouă unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Satu Mare li se va acorda, zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei / beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.
Finanţarea Programului-pilot în perioada desfăşurării cursurilor preşcolarilor şi elevilor din cele 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, la nivel naţional, în anul şcolar 2022-2023, se alocă bugetelor locale ale unităţilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor pe raza cărora se află unităţile-pilot, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi Municipiului Bucureşti, astfel: 2022 suma de 147.000 mii lei, iar în anul 2023 suma de 207.900 mii de lei.

Cele nouă unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Satu Mare, care vor beneficia de acest program-pilot, sunt: Şcoala Gimnazială „Viorel Sălăgean” Beltiug; Şcoala Gimnazială Terebeşti; Şcoala Gimnazială „Bem Jozsef” Cărăşeu; Şcoala Gimnazială Socond; Şcoala Gimnazială Acâş; Şcoala Gimnazială Culciu Mare; Şcoala Gimnazială „Petri Mor” Bogdand; Şcoala Gimnazială Săuca; Şcoala Gimnazială Oraşu Nou.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517