Elevii cu peste 37,3 grade Celsius nu pot participa la examene naţionale | Informaţia Zilei

Elevii cu peste 37,3 grade Celsius nu pot participa la examene naţionale

Scris de Vasile Nechita, 19 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Elevii din întreaga ţară nu vor fi primiţi în sălile de examen pentru susţinerea examenelor de Bacalaureat sau de Capacitate dacă au o temperatură mai mare de 37,3° Celsius, potrivit unui Ordin al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Decizia de implementare este lăsată la aprecierea şcolilor.

“Accesul este interzis pentru persoanele care au o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3 grade Celsius – temperatura va fi măsurată la intrarea în incinta instituţiei> (…) Accesul în interiorul unităţii de învăţământ preuniversitar se va realiza doar după dezinfecţia mâinilor, verificarea temperaturii – temperatură care nu trebuie să depăşească 37,3 grade Celsius – şi sub rezerva absenţei simptomelor virozelor respiratorii”, se arată într-un Ordin al ministrului Educaţiei care se referă la modul în care elevii din anii terminali vor susţine anul acesta examenele naţionale.

Documentul nu precizează cum s-a ajuns la instituirea acestui “prag” de 37,3° Celsius, nici ce se va întâmpla cu elevii care înainte de intrarea în examene vor depăşi acestă temperatură. Un studiu publicat de Jurnalul American al Asociaţiei Medicilor (JAMA) arată că temperatura normală minimă ar trebui să fie 37,2 grade Celsius, iar cea maximă de 37,7 grade Celsius, măsurată oral. “Conceptul pragului de temperatură de 37 de grade Celsius în măsurătorile clinice ar trebui abandonat ca nefiind relevant. Limita de 37,2° C măsurată dimineaţa şi cea de 37,7° C măsurată seara ar trebui privite ca limitele maxime ale temperaturii normale, măsurate oral, la persoanele adulte până în 40 de ani sau la tineri”, se arată în studiul JAMA.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345