Image 1
Image 2

Elevii Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia” au fost testaţi din legislaţia rutieră

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul săptămânii „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare din clasele a XI-a şi a XII-a au participat la o întâlnire cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere a Municipiului Satu Mare.

Este vorba de subcomisar Pişcoran Flaviu şi agent şef adjunct Dănăilă Andrada, care le-au vorbit elevilor despre importanţa respectării regulilor de circulaţie şi despre sancţiunile aplicabile participanţilor în trafic.
Activitatea s-a desfăşurat sub formă de concurs, intitulat „Cel mai bun şofer, cel mai bun meseriaş”, având în vedere faptul că elevii participanţi sunt din clase cu profil mecanic auto şi au prevăzute în planul cadru 60 de ore de iniţiere în conducere auto. Agenţii de poliţie au adus chestionare elevilor care se pregătesc pentru obţinerea carnetului de conducere. Chestionarele au fost corectate şi explicate elevilor. După proba teoretică, elevii care au deja permis de conducere au participat la un concurs de îndemânare auto.
Pornind de la numărul mare de evenimente rutiere care se întâmplă pe şoselele judeţului nostru, subcomisar Pişcoran Flaviu şi agent şef adjunct Dănăilă Andrada au prezentat elevilor elemente de legislaţie fundamentale şi de conduită preventivă şi civilizată în trafic, care sunt primii paşi în evitarea unor accidente. De asemenea, directorul prof.dr. Popescu Vlaicu le-a vorbit elevilor despre responsabilitatea şoferilor în trafic.
Elevii au fost foarte încântaţi de activitate, având oportunitatea să îşi testeze cunoştinţele şi calităţile şi, totodată, să afle noi informaţii de la reprezentanţii poliţiei rutiere.
Informaţiile ne-au fost transmise de profesoara Cornelia Bălan Pop.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

BURSE DE MERIT

Se vor da din 15 noiembrie

Burse de merit vor primi peste 170 de elevi din Maramureș, cu medii sub 5. Acestea se vor da din 15 noiembrie. Situația e cauzată de o anomalie metodologică fără precedent în țară care permite miilor de elevi cu medii școlare foarte mici, inclusiv 1 și 2, să ia bani pentru „performanță școlară”.