00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 02.30 Ne Cheamă Natura 03.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 05.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Nelu Donca, Călin Turşuc. Titlul emisiunii: Olimpia MCMXXI urcă o treaptă în fotbalul judeţean. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Ioan Andor. Titlul emisiuni: Problematica pălincii româneşti a ajuns iar la Bruxelles.(reluare) 09.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Paula Cosma. Titlul emisiunii: Despre naştere pas cu pas. 10.30 La Psiholog 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură, în memoriam - Rudolf Fatyol. 15.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 24.07.2019

Elevii bucureşteni ar putea beneficia de sprijin financiar pentru aparatul ortodontic, iar în Satu Mare încă nu sunt cabinete în şcoli

Scris de Mihaela Ghiţă, 13 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cabinet stomatologic scolar

Cabinet stomatologic scolar

În timp ce autorităţile locale sătmărene mai lucrează la capitolul cabinete stomatologice şcolare după ce în repetate rânduri specialiştii din reţeaua de asistenţă medicală stomatologică au semnalat dezastrul privind starea dentară a copiilor, dar şi a adulţilor, iată că în alte oraşe ale ţării

lucrurile au avansat şi s-au concretizat nu numai prin înfiinţarea de cabinete, dar şi a unor proiecte pe tipuri de servicii medicale destinate tinerilor.

De pildă în Bucureşti, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani ar putea beneficia de un spijin financiar în valoare de 750 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic, conform unui proiect de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei din 14 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, notează medicalmanager.ro.

Proiectul se intitulează „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti” şi urmează să se deruleze prin Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. dr. Dan Theodorescu”. Bugetul total alocat ar urma sa fie de 925.000 de lei, implementarea proiectului fiind prevăzută pentru perioada 17 septembrie 2018 – 17 septembrie 2019, în cabinetele stomatologice şcolare de pe raza Capitalei. Proiectul face parte din cele 20 de idei declarate câştigătoare în cadrul campaniei „Propune pentru Bucureşti” pentru identificarea de proiecte de interes local iniţiate de cetăţeni.

Beneficiarii vor fi elevii din municipiul Bucureşti cu vârsta cuprinsă între 7-16 ani care întrunesc următoarele condiţii: domiciliul stabil sau viza de reşedinţă în Bucureşti; consimţământul tutorelui sau reprezentantului legal al copilului privind aplicarea unui aparat ortodontic; recomandarea privind necesitatea aplicării unui aparat ortodontic – document tip eliberat de un medic specialist sau primar în specializarea ortodonţie şi ortopedie dento-facială din cadrul Ambulatorului de Specialitate al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială “Prof. dr. Dan Theodorescu”.

Sprijinul financiar acordat prin proiect este de 750 de lei pentru aplicarea unui aparat ortodontic pe arcada superioară şi/sau unui aparat ortodontic pe arcada inferioară per beneficiar. În situaţia în care un beneficiar are indicaţie pentru ambele arcade, acestuia i se vor deconta 1.500 de lei.

În vederea implementării proiectului se va desemna printr-o decizie a directorului general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti o unitate de implementare a proiectului, având în componenţă: coordonator de proiect, jurist, responsabil financiar, responsabil cu controlul financiar preventiv, responsabil date cu caracter personal, inspector administrativ, secretar.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 14 iunie 2018, ora 09:19

    Problema in Satu Mare este ca avem un primar bisnitar si un city manager in persoana lui Maskulik boschetar care in loc de mai bun se ocupa iar de iarba parloagelor deorece doar atat il poarta capul si nimic mai mult. Satu Mare nu are la conducere oameni de calitate !!!.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.