Elevii ar putea avea mai multe ore de sport la şcoală, începând de anul viitor

Scris de Vasile Nechita, 13 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Elevii ar putea avea mai multe ore de sport din anul şcolar 2022-2023, a spus ministrul Eduard Novak, la Europa FM. Creşterea numărului de ore din programă va fi prevăzută în strategia naţională pentru sport, care va fi gata în această primăvară, după un an şi jumătate de la iniţierea planului, a mai spus ministrul Sportului.

Potrivit acestuia, peste trei ani, elevii ar trebui să facă săptămânal cinci ore de sport la şcoală. De asemenea, diversitatea de sporturi care se vor putea face la şcoală va fi mai mare.
„Din 2023, după părerea mea, văd aşa, să avem o creştere de la două ore la trei ore, din 2024 să avem iarăşi un plus şi tot aşa. Trebuie să ne gândim şi la construcţia infrastructurii şi ce sporturi vom face în şcoli”, a spus Novak.

Ministrul atrage atenţia că românii sunt cei mai sedentari din Europa, „predispuşi la obezitate, cei mai obezi, nu facem sport în şcoală şi avem performanţă din ce în ce mai puţină. La noi, în sportul în şcoală practicăm doar 3 sporturi: atletism, gimnastică şi joc, iar în ţările nordice sau în ţările unde situaţia este puţin mai diferită, acolo se practică 6-8 sporturi.”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517