03.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 01.00 Ştiri 01.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.00 Sport 04.30 Spectacol simfonic la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 09.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Aurelia Pop. 10.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 10.55 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Despre icoane, sfinţi şi Muntela Athos. 11.41 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Mieii de Paşti îşi aşteaptă cumpărătorii. 13.25 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean. Titlul emisiunii: Ce obiective au secţiile sportive de la CSM Satu Mare. 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 15.15 Teleshopping 15.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Pop. Titlul emisiunii: Lucrări urgente în zilele ce urmează. 16.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audienţe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Elevi şi profesori de la Şcoala „Bălcescu – Petofi” au participat la o întâlnire de lucru în Ungaria

Scris de Ioana Vladimirescu, 26 mai 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius "Momente din trecut şi prezent"

A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius „Momente din trecut şi prezent”

A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius „Momente din trecut şi prezent”

Recent, un grup de elevi şi profesori de la Şcoala Gimnazială „Bălcescu – Petofi” Satu Mare a participat la penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius „Momente din trecut şi prezent” în Debreţin, Ungaria.

Până în prezent, în acest proiect au fost organizate întâlniri în ţara noastră, în Turcia, Estonia, Polonia, Portugalia, Italia, Grecia, Spania şi Ungaria. Ultima întâlnire de lucru va avea loc în Cehia, care este de altfel şi ţara coordonatoare a acestui proiect.

Vreme de patru zile, elevii şi profesorii sătmăreni au avut ocazia să viziteze muzeele şi obiectivele turistice din Debreţin şi împrejurimi. Fiindcă a mai rămas puţin timp până la încheierea acestui amplu proiect educaţional, principala temă a întâlnirii din ţara vecină a fost finalizarea e-book-ului la care au muncit elevii din cele zece ţări. În Ungaria, participanţii au învăţat cântece maghiare, dansuri tradiţionale şi au luat parte la numeroase workshop-uri. Cei implicaţi în proiect s-au întors acasă cu amintiri frumoase, peste hotare vizitând Biserica Reformată din Debreţin, Muzeul de Artă Deri, Pădurea Mare din localitate, Muzeul Sheperd din Hortobagy. În această din urmă localitate, copiii au luat parte la o serie de ateliere de lucru, confecţionând brăţări din piele, jucării din lemn şi chiar ţesând brăţări din perle.

De asemenea, gazdele au organizat o excursie în oraşul Eger, unde copiii au poposit la castel şi o plimbare pe Valea Frumoasei femei. Ultima întâlnire de lucru e programată pe finele lunii iunie în Cehia, unde de altfel are loc şi conferinţa de închidere a proiectului. Acest proiect a fost lansat în toamna anului 2013 la Satu Mare. Limba de comunicare în cadrul acestui proiect a fost engleza, prilej numai bun pentru toţi cei implicaţi să îşi îmbunătăţească studiul ei. În cadrul întâlnirilor de lucru s-a pus accentul pe socializare şi pe legarea de noi prietenii între elevii din cele zece state implicate. Aşa cum spunea în cadrul conferinţei de deschidere cordonatoarea proiectului de la Şcoala Bălcescu – Petofi, profesoara Ecaterina Laczka, în tot timpul în care proiectul a fost implementat s-a urmărit îmbunătăţirea cunoştinţelor elevilor despre schimbările obiceiurilor şi viaţa oamenilor de-a lungul anilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.