Image 1
Image 2

Elevi și profesori de la Școala “Bălcescu – Petofi” au participat la o întâlnire de lucru în Ungaria

A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius "Momente din trecut și prezent"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius "Momente din trecut și prezent"
A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius “Momente din trecut și prezent”

A fost penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius “Momente din trecut și prezent”

Recent, un grup de elevi și profesori de la Școala Gimnazială “Bălcescu – Petofi” Satu Mare a participat la penultima întâlnire din cadrul Proiectului Comenius “Momente din trecut și prezent” în Debrețin, Ungaria.

Până în prezent, în acest proiect au fost organizate întâlniri în țara noastră, în Turcia, Estonia, Polonia, Portugalia, Italia, Grecia, Spania și Ungaria. Ultima întâlnire de lucru va avea loc în Cehia, care este de altfel și țara coordonatoare a acestui proiect.

Vreme de patru zile, elevii și profesorii sătmăreni au avut ocazia să viziteze muzeele și obiectivele turistice din Debrețin și împrejurimi. Fiindcă a mai rămas puțin timp până la încheierea acestui amplu proiect educațional, principala temă a întâlnirii din țara vecină a fost finalizarea e-book-ului la care au muncit elevii din cele zece țări. În Ungaria, participanții au învățat cântece maghiare, dansuri tradiționale și au luat parte la numeroase workshop-uri. Cei implicați în proiect s-au întors acasă cu amintiri frumoase, peste hotare vizitând Biserica Reformată din Debrețin, Muzeul de Artă Deri, Pădurea Mare din localitate, Muzeul Sheperd din Hortobagy. În această din urmă localitate, copiii au luat parte la o serie de ateliere de lucru, confecționând brățări din piele, jucării din lemn și chiar țesând brățări din perle.

De asemenea, gazdele au organizat o excursie în orașul Eger, unde copiii au poposit la castel și o plimbare pe Valea Frumoasei femei. Ultima întâlnire de lucru e programată pe finele lunii iunie în Cehia, unde de altfel are loc și conferința de închidere a proiectului. Acest proiect a fost lansat în toamna anului 2013 la Satu Mare. Limba de comunicare în cadrul acestui proiect a fost engleza, prilej numai bun pentru toți cei implicați să își îmbunătățească studiul ei. În cadrul întâlnirilor de lucru s-a pus accentul pe socializare și pe legarea de noi prietenii între elevii din cele zece state implicate. Așa cum spunea în cadrul conferinței de deschidere cordonatoarea proiectului de la Școala Bălcescu – Petofi, profesoara Ecaterina Laczka, în tot timpul în care proiectul a fost implementat s-a urmărit îmbunătățirea cunoștințelor elevilor despre schimbările obiceiurilor și viața oamenilor de-a lungul anilor.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with