Image 1
Image 2

Elevi de la Liceul Tehnologic ”George Bariţiu” Livada, 3 săptămâni de pregătire practică în Lisabona

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul Programului European Erasmus+, Liceul Tehnologic ”George Bariţiu” Livada derulează proiectul ”Instruire în spaţiu European prin mobilităţi Erasmus pentru o carieră de succes”.

Prin acest proiect, douăzeci de elevi din clasa a-X-a vor beneficia de 3 săptămâni de pregătire practică în Lisabona-Montijo, Portugalia, în două mobilităţi, una cu 8 elevi din clasa a X-a şcoală profesională, domeniul textile şi alta cu 12 elevi din clasa a X-a domeniul Economic.

Nevoi identificate

În cadrul proiectului ”Instruire în spaţiu European prin mobilităţi Erasmus pentru o carieră de succes” au fost identificate, la nivelul elevilor, nevoile de efectuare a practicii pe piaţa muncii din străinătate. Identificarea nevoilor s-a făcut cu scopul de a se familiariza cu mediul economic internaţional.
Proiectul, ne comunică directoarea Popescu Monica, membru în echipa de implementare, are drept obiectiv principal asimilarea de bune practici şi crearea unor instrumente de lucru utile în activitatea de învăţare şi dezvoltarea relaţiilor externe, a parteneriatelor cu şcoli şi companii din spaţiul Uniunii Europene. Acestea vor oferi oportunitatea unei formări profesionale a elevilor la standardele cerute de piaţa europeană a muncii,
În aceste zile, are loc prima mobilitate, cu grupul de 8 elevi ai Liceului Tehnologic George Bariţiu Livada, din clasa a-X-a şcoală profesională, domeniul Textile, ei participând la un stagiu de pregăţire practică în Lisabona. Elevii sunt însoţiţi de profesoara Rodica Buzgău, manager de proiect, şi de Măgureanu Catalina, membră în echipa de proiect. Activitatea se desfăşoară în perioada 10-28 februarie 2020.

Obiective

Scopul mobilităţii este de a dezvolta competenţele profesionale şi conţinuturile ştiinţifice pentru calificarea Confecţioner produse textile. Acest lucru va permite participanţilor accesul la diferite sarcini de lucru şi activităţi specifice domeniului lor de pregătire pentru a-şi dezvolta abilităţile şi competenţele tehnice specializate, competenţele de comunicare în limbi străine şi a se bucura de o bogată experienţă de muncă şi de viaţă în străinătate, sporindu-şi astfel şansele la angajare.

Rezultate aşteptate

Cei opt elevi participanţi la mobilitate vor dobândi competenţe profesionale şi individuale, cunoştinţe lingvistice, atitudini pozitive privitoare la diversitatea socială, ligvistică şi culturală, cunoştinţe privind practicile, politicile şi sistemele de educaţie şi formare din alte ţări certificate prin Europass. Toate acestea vor avea impact ridicat în creşterea gradului de inserţie profesională a elevilor la absolvire.
Iniţiatorii proiectului urmăresc ca prin acest proiect să asigure o mai bună pregătire a elevilor pentru viitoarea piaţă a muncii aflată într-o continuă schimbare, să-i ajute să se familiarizeze cu un mediu economic internaţional,
Datele ne-au fost comunicate de profesoara Pribilean Mariana, responsabilă cu pregatirea profesională în cadrul proiectului Erasmus+.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with