Elevi ai Liceului Teoretic German au participat la un proiect Erasmus+ în Tulln, Austria | Informaţia Zilei

Elevi ai Liceului Teoretic German au participat la un proiect Erasmus+ în Tulln, Austria

Scris de Vasile Nechita, 15 mai 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Elevi din clasa a IX-a şi a X-a, ai Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare, au participat la întâlnirea de proiect Erasmus+ , intitulată “Unul pentru toţi, toţi pentru unul”, organizată la şcoala parteneră din Tulln, Austria.

Pe parcursul celor patru zile de lucru au fost organizate activităţi diversificate în domeniul voluntariatului încadrul comunităţii, precum amenajarea de spaţii verzi sau întâlnirea cu pompierii voluntari. Elevii au avut posibilitatea să folosească instrumentele specifice pentru descarcerare, să direcţioneze jetul de apă, dar şi să se urce în coşul pompierilor de unde au putut vedea împrejurimile. Şcoala din Tulln, fiind una cu profil agricol, fiecare dintre elevii participanţi la întâlnire a primit şi un instructaj de bază în conducerea tractorului.

Întâlnirea cu preşedintele Austriei

Punctul culminant al întâlnirii de proiect l-a constituit întâlnirea cu domnul Alexander Van der Bellen, preşedintele Austriei, precum şi cu doamna Johanna Mikl-Letner, guvernator al Landului Austria Inferioară, la activităţileorganizate cu ocazia zilei de 9 Mai, Ziua Europei. La workshopuri au participat martori oculari ai evenimentelor din 1989, anul căderii cortinei de fier, dar şi politicieni, ambasadori, foşti preşedinti din perioada respectivă. Discuţiile purtate au contribuit ca elevii să înţeleagă mai bine evenimentele istorice din 1989, dar şi starea de spirit şi sentimentele care i-au cuprins pe cei care au fost părtaşi ai evenimentelor. La finalul workshopurilor, domnul Alexander Van der Bellen, preşedintele Austriei, precum şi doamna Johanna Mikl-Leitner, guvernator al Landului Austria Inferioară, au accentuat importanţa unei Europe unite precum şi rolul şi obligaţiile pe care tinerii le au în atingerea acestui scop.
Următoarea întâlnire va avea loc în luna octombrie, la şcoala parteneră din Grecia, tema acesteia fiind păstrarea şi promovarea tradiţiilor, aprecierea şi valorizarea trecutului – “Muzeul o fereastră spre trecut”.
Informaţiile ne-au fost comunicate de profesorul Bogdan Stana, reprezentant mass-media.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345