Image 1
Image 2

Elevi ai Colegiului Economic şi copii de la Grădiniţa ,,Dumbrava Minunată” au preparat o delicioasă peltea de gutui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată” Satu Mare continuă seria activităţilor din cadrul proiectului educaţional ,,Să ne păstrăm tradiţiile”. Proiectul este desfăşurat la iniţiativa cadrelor didactice de la Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoş”.


Activitatea s-a desfăşurat la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată”, pe 7 noiembrie 2019, unde micii preşcolari, alături de elevii de la Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoş”, părinţi voluntari şi cadre didactice, au pregătit o delicioasă peltea de gutui. Copiii au fost implicaţi în toate etapele de pregătire: spălarea fructelor, tăierea acestora, precum şi învârtirea peltelei în cazan. Pelteaua s-a pregătit întocmai ca pe vremea bunicilor, a fiert într-un cazan pe foc, nu s-au folosit conservanţi sau alţi aditivi alimentari. A fost o activitate care a stimulat copiii din punct de vedere senzorial, i-a antrenat în activităţi cu caracter practic-gospodăresc şi, nu în ultimul rând, aceştia au putut intra în contact cu o modalitate de pregătire a peltelei în mod tradiţional, întocmai cum o făceau străbunicii noştri, iar speranţa noastră este ca această cutumă să dăinuie peste ani şi ani, iar copiii, mai exact preşcolarii, să o ducă mai departe.
Coordonatorii activităţii au fost următoarele cadre didactice: Ligia Aliman, Oana Anania, Cristina Petrişor, Bianca Bărbos, Florica Dobran, Anita Ianc, Sanda Pop, Romina Tunsu şi Nicoleta Gale, de la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată”, iar de la Colegiul Economic ,,Gheorghe Dragoş” Satu Mare, profesoarele: Năstaca Pişcoran, Violeta Bran, Alina Horincar, Olimpia State, Ileana Şuba, Greta Kiss, Maria Sălăgian, Lavinia Mezat şi Camelia Popa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with