00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 02.25 Ne Cheamă Natura 03.25 Portret de artist 04.15 Concert Samus Quit Art - la Poesis 05.20 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitat: Viorel Verzeş. Titlul emisiuni: Cât de sigur e sistemul de pensii de stat?(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Ziua pomiculturii sărbătorită la Săuca. 10.30 Religie cu Eva Laczko, invitaţi: Pallai Bela, Roman Janos. Titlul emisiunii: Retrospectiva vizitei papale. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Săllăgean, Beniamin Urs, Horia Adrian Ungur. Titlul emisiunii: Ce decizii au luat liderii coaliţiei PSD-ALDE? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni cu tânăra generaţie în scop ecologic. 14.10 Teleshopping 14.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 15.40 Prieteni necuvântători cu Alina Blejan, invitat: Zoltan Szabo, dresor de câini. 16.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Scriitorii de expresie maghiară din Carei sunt mai cunoscuţi în Ungaria. 17.20 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Gheorghe Sabău. Titlul emisiunii: Box în weekend: Cupa Voinţa – memorial Timofie Pogăciaş şi Liviu Gheţe. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Sînziana Cristea. Titlul emisiuni: Sînziana Cristea 4420 raport la de zile. 25.06.2019

Tatăl unui elev din Gherţa Mică reclamă că fiul său a fost bătut crunt de colegi

Scris de Vera Pop, 10 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Bura – Gherta Mica

  Un elev de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Gherţa Mică a fost bătut crunt de trei colegi de clasă. Incidentul s-a petrecut în incita şcolii, miercuri, 5 iunie, cu o zi înainte de absolvirea şcolii gimnaziale.

Nicolae Bura, tatăl elevului (foto pagina 1), ne-a povestit cum s-au petrecut faptele. Se pare că, fiul său a fost luat în primire de cei trei colegi înainte de ora de Limba română pe care a susţinut-o cu diriginta. Elevul nu i-a comunicat nimic dirigintei referitor la cele întâmplate, astfel că, în pauză copilul ar fi fost agresat din nou de aceeaşi colegi. Imediat după ce a fost bătut, copilul a mers acasă. Văzând în ce stare se află, Nicolae Bura a solicitat Ambulanţa care l-a transportat la Spitalul Negreşti Oaş. De asemenea, Poliţia a acţionat în vederea identificării celor trei agresori.

„În cursul zilei de 5 iunie copilul a venit acasă în jurul orei 9.00. A venit bătut, nu avea aer, îi venea să vomite. Am dat telefon după Salvare, care a venit la domiciliu împreună cu  Poliţia. Poliţia a mers la şcoală pentru indentificarea celor trei colegi care l-au bătut pe fiul meu. Ambulanţa l-a dus la Spitalul Negreşti Oaş unde i-au fost făcute toate analizele. În cursul acestei dimineţi (6 iunie, n.r.) am făcut medicina legală”, a relatat Nicolae Bura.

“Vreau să ţii minte că ai fost opt ani de zile coleg cu noi, să îţi aduci aminte peste ani”

După ce a fost consultat de medici, elevului i s-a dat drumul acasă. Tatăl său ne-a descris şi care este starea victimei: „Copilul nu are răni deschise, însă are hematoame pe mâini, la nivelul burţii unde a fost lovit cu piciorul şi o umflătură la glezna piciorului stâng. De asemenea, a fost bătut cu capul de o uşă de termopan. Copiii l-au bătut spunând aşa: “Vreau să ţii minte că ai fost opt ani de zile coleg cu noi, să îţi aduci aminte peste ani”, este mărturia părintelui.

Din cele spuse de Nicolae Bura, se pare că elevul a mai fost victima colegilor săi şi în urmă cu doi ani, însă nu s-a luat nicio măsură la nivelul instituţiei de învăţământ: „În urmă cu doi ani copilului meu i-a fost rupt piciorul. Atunci doamna director m-a rugat frumos să nu chem Salvarea în şcoală pentru că îi creez probleme ţinând cont că atunci a avut examen pentru postul de director.”

De asemenea, părintele spune că cei trei elevi care i-ar fi bătut fiul au în continuare media 10 la purtare.

În cursul zilei de joi, 6 iunie, elevii implicaţi în incident au dat declaraţii  în prezenţa părinţilor. 

Versiunea Nicoletei Roman, directoarea Şcolii Gimnaziale Gherţa Mică

După ce am ascultat mărturia părintelui, am luat legătura şi cu directoarea Şcolii Gimnaziale Gherţa Mică, Nicoleta Roman, pentru a afla şi varianta dumneaei.

Aceasta a declarat că, în urma celor întâmplate, în instituţia pe care o conduce a fost organizată o anchetă. Au dat declaraţii cei patru elevi, doi elevi martori, profesorul de serviciu, profesorul diriginte, dar şi alte cadre didactice. Nicoleta Roman spune că în urma declaraţiilor date de cei trei agresori, rezultă că elevul nu a fost bătut. Aceasta a declarat că aşa zisa victimă ar fi folosit injurii la adresa a doi dintre colegi, iar aceştia l-ar fi îmbrâncit. În acel moment un al patrulea elev a intervenit pentru a-i despărţi. „Nu l-au bătut. El i-a înjurat pe copii şi s-au îmbrâncit”.

Referitor la întâmplarea din urmă cu doi ani când elevului i-ar fi fost rupt piciorul de aceeaşi colegi, directoarea spune că băiatul a fugit şi a căzut, fără implicarea altor persoane.

Totodată, aceasta a confirmat că nota la purtare a agresorilor a rămas 10, dar că „se vor aplica sancţiunile conform regulamentului de funcţionare a unităţii de învăţământ.” Rămâne de văzut ce fel de sancţiuni s-ar mai putea aplica, având în vedere că pentru elevii claselor a VIII-a anul şcolar a luat sfârşit.

În continuare, Poliţia este cea care se ocupă de clarificarea situaţiei.

Plângere către ISJ Satu Mare

Menţionăm că Nicolae Bura a făcut şi o „cerere – plângere” adresată Inspectoratului Şcolar Judeţean în care a povestit firul evenimentelor, după care a solicitat ISJ să ia măsuri. Redăm în continuare o mică parte din cererea părintelui< „Consider că copilului meu i-au fost încălcate multe drepturi şi a fost mereu defavorizat. Cer demisia doamnei director Roman Nicoleta (…) sau să fie demisă. În urma răspunsului dumneavoastră am să fac o scrisoare deschisă Ministrului Educaţiei şi Preşedintelui României.”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.