Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 02.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiunii: învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian Vuia. 03.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 04.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Tiberiu Markos. Titlul emisiunii: Cum îi sprijina pe agenţii economici Expo Fabricat în Satu Mare? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Elena Blit. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Papellas Istvan. Titlul emisiunii: A fost sfinţită orga bisericii Sfânta Familie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Valeriu Bancea, Ştefan Ressler, Ciprian Crăciun. Titlul emisiunii: Legile justiţiei,adoptate de camera deputaţilor. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Iuliu Huszti. Titlul emisiunii: Porci de mangaliţa. 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marta Bzduch .Titlul emisiuni: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Cristi Tarţa. 16.35 Portret de artist – vasile Canioşi Mestesanu. 17.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Dacian Nastai.Titlul emisiunii: Jucătorii de la LPS Satu Mare au inceput sezonul de primăvară. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Elena Udrea rămâne cap de afiş

Scris de Dumitru Păcuraru, 23 octombrie 2015 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un nou dosar penal i s-a deschis Elenei Udrea. În urma cererii DNA, deputaţii o trimit din nou la arest. De data aceasta fosta pupilă a lui Traian Băsescu este acuzată că a cerut o şpagă de cinci milioane de dolari de la un „băiat deştept” din energie. De asemenea este acuzată că a luat o vilă pe malul mării la un preţ mult subevaluat. În sfârşit, este vorba despre o serie de şmecherii pe care le-ar fi făcut fosta ministră a turismului şi dezvoltării regionale.

Pofta ei de înavuţire a fost de nestăvilit. A intrat în combinaţii greu de imaginat. Poate că Traian Băsescu nu ştia ce face ea cu adevărat. Este însă greu de crezut că serviciile nu l-au informat. Era cea mai apropiată persoană a preşedintelui din guvern şi din PDL.

La rândul ei, îl informa pe preşedinte despre lucruri care se petreceau şi i se păreau ei că nu sunt în regulă. A declarat la un moment dat că l-a informat pe preşedinte, dar şi pe premierul Boc, despre retrocedările de sute de milioane de euro. O fi fost adevărat, însă tot atât de adevărat este că soţul ei se înfrupta din banii de retrocedări.

Încet, dar sigur, Elena Udrea devine simbolul corupţiei din perioda guvernelor PDL. Nu trebuie scos din schemă nici  Traian Băsescu. Fostul preşedinte, din cauza slăbiciunii lui pentru ea, s-a lăsat antrenat în diverse acţiuni politice care nu i-au adus decât necazuri. Elena Udrea a fost cea care a declanşat lupta dintre Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

„Bileţelul roz” a rămas un punct de referinţă a primului mandat prezidenţial al lui Băsescu. Acesta a provocat ruptura dintre PNL şi PD. Practic, ea a spart Alianţa Dreptate şi Adevăr. În urma „bileţelului roz”, o notiţă a lui Tăriceanu prin care îi cerea preşedintelui Băsescu să intervină în dosarul lui Dinu Patriciu, s-a declanşat o criză instituţională care a continuat până în 2014.

Desigur, nu i se pot pune în cârcă toate luptele politice pe care le-a dus Traian Băsescu în decursul celor două mandate, însă nu a fost străină de nimic din ceea ce făcea preşedintele. Până şi ruptura din PDL i se datorează ei. A candidat la preşedinţia partidului contra lui Vasile Blaga. A pierdut, iar în aceeaşi zi Traian Băsescu făcea cu mâna spunând „Adio PDL”.

Destinele celor doi sunt strâns împletite şi după spargerea PDL.  Partidul nou înfiinţat, PMP, ca şi în cazul PDL: a fost pus la dispoziţia Elenei Udrea. După ce a fost desemnat candidatul la prezidenţiale din partea PMP, Cristian Diaconescu a fost obligat să facă un pas în spate pentru a-i face loc Elenei Udrea.

    Toate acestea fac parte din palmaresul comun al cuplului politic Băsescu-Udrea. Dar oare îi leagă doar convingerile politice sau au fost parteneri şi în afaceri? Fostul preşedinte are propriile sale probleme cu justiţia. Nu-i pasă. Doreşte să fie liderul opoziţiei şi, după cât de încăpăţânat este, poate reuşi. Dacă îl lasă Justiţia.

Presupunând că Victor Ponta ar fi câştigat alegerile prezidenţiale, dată fiind duşmănia lui cu Traian Băsescu, se pune întrebarea dacă Elena Udrea  ar fi ajuns în arest? Cum o mână spală pe alta, este de presupus că vechile adversităţi ar fi fost date uitării. Fiecare şi-ar fi văzut de treburile lui. S-ar mai fi înjurat câteodată, însă n-ar fi lăsat Justiţia să facă praf vechile găşti.

Transferul de putere de la Traian Băsescu la Victor Ponta s-ar fi făcut cam în genul în care a trecut puterea de la cuplul Iliescu-Năstase la Traian Băsescu. După 2004 un grup extrem de restrâns a ajuns după gratii. Adrian Năstase a fost considerat un trofeu. Si cam aici s-a limitat lupta împotriva corupţiei.

Faţă de ce se întâmplă după venirea lui Klaus Iohannis  depăşeşte tot ce au visat mai urât cei din gaşca Elenei Udrea.   Cu sau fără ştirea preşedintelui, cea mai vizibilă persoană din guvernul PDL, s-a aventurat într-o serie de afaceri care întrec orice imaginaţie.

Abonează-te acum Online!