20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

E bună legea privind recursul compensatoriu?

Scris de I. Z., 16 ianuarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ministrul Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader

Ministrul Tudorel Toader: numărul celor care revin în penitenciar e în scădere”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va discuta cu premierul Viorica Dăncilă măsurile „legislative şi non-legislative” care pot fi adoptate după analizarea legii privind recursul compensatoriu, dar spune că numărul persoanelor care au beneficiat de efectele legii şi au revenit în penitenciar este în scădere dacă sunt comparate datele din 2018 cu cele din 2014.

Potrivit ministrului, în 2014 au fost liberaţi condiţionat 11.392 de condamnaţi iar în 2018, 8.859 de deţinuţi, iar concluzia este că „numărul celor care revin în penitenciar e în scădere”.
„În 2014, au revenit în penitenciare 3.598 de deţinuţi, faţă de 2018, când au revenit în penitenciare 448 de liberaţi condiţionat”, a argumentat ministrul Justiţiei, într-o scurtă declaraţie de presă, după ce a avut o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

Astfel, din totalul celor care au beneficiat de recursul compensatoriu, statistica Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor „arată că 5,02% au revenit în penitenciar”, a continuat Tudorel Toader, care a precizat că „autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor ce au beneficiat de recursul compensatoriu”.

Acesta a adăugat că în zilele următoare va face o „analiză generală a dinamicii fenomenului infracţional, o nouă evaluare a datelor statistice ale ANP privind beneficiarii, vom analiza cauzalitatea, structura consecinţele faptelor comise de beneficiari” iar „luni dimineaţă vom avea o întrevedere cu premierul, voi prezenta rezultatele evaluării, propuneri legislative şi non-legislative ce pot fi luate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului să facă o analiză profundă a situaţiei şi să vină urgent cu soluţii astfel încât cetăţenii să nu se teamă pentru siguranţa lor.

 

E bună legea privind recursul compensatoriu?
Da, se eliberează locurile din penitenciarele supraaglomerate;
Nu, sunt în libertate prea mulţi infractori, care recidivează;
Nu ştiu, nu cunosc legea privind recursul compensatoriu.
Vezi Rezultate
Abonează-te acum Online!
 1. Dac Bulibas a spus: 23 ianuarie 2019, ora 15:27

  I.Z. este un # Stalinist !!!. ( discrimineaza comentariile)

 2. Dac Bulibas a spus: 23 ianuarie 2019, ora 15:21

  In UE si puscariasii au niste drepturi ale omului cu privire la conditiile din penitenciare care trebuiesc respectate cu stictete in UE !. Cine nu le respecta, CEDO impune sanctiuni ce consta in despagubiri banesti catre puscariasi asa cum au mai fost in multe cazuri !. Cum Rom. nu poate face fata cerintelor UE a ales sa le dea in compensare niste zile libere( in reducerea pedepsei) decat sa-i compenseze cu bani de la contribuabili pt. conditiile improprii din penitenciare. Doar #Rezistii gandesc ca stalinistii si degeaba citesc ca tot nu inteleg deoarece sunt analfabeti functionali !. Alta solutie ar fi construirea de noi penitenciare moderme conform UE care sa fie populate cu puscariasi dar pt. care nu se gasesc bani. In lipsa de solutii cea optima a ramas cel al recursului compensatoriu.

 3. stefi a spus: 20 ianuarie 2019, ora 10:44

  Legea a fost citita si e cunoscuta cuvant de cuvant :) . Inchisoarea nu este hotel . NU trebuie sa ajungi acolo ! Daca esti acolo , suporta comnsecintele . Sunt alte problem mai importante cu ce trebuie sa se ocupe guvernul Romaniei ! Dar de cand sunt la putere , nu se aude de altceva decat ca vor intr-un fel sau altul sa faca viata mai usoara puscariasilor . Daca at depune tot atata effort ptr autostrazi , infrastructura , sanatate , pensionari , tineret , etc . at fi mai bine … Si dupa ce toate astea sunt OK , se pot ocupa si de bunastarea infractorilor … Ca nu at comenta nimeni nimic . Deci : DA , inca o data ! Cu riscul de a fi considerat prost :) …

 4. Dac Bulibas a spus: 18 ianuarie 2019, ora 16:51

  Cu DA au votat cei care au citit si cunosc legea, ca urmare au votat in cunostinta de cauza. Cu NU voteaza #Prostii care n-au citit legea sau n-au inteles-o dar dau aici cu votul in necunostinta de cauza !. Cei care au votat NU STIU sunt mult prea ocupati ca sa-si bata capul cu acest lucru. Pt. # Prosti afisati comentariul meu de ieri poate o sa le foloseasca daca n-ati publicat legea in cauza.

 5. stefi a spus: 18 ianuarie 2019, ora 14:38

  Ma gandesc oare cine a votata cu DA : voi de la redactie sau cativa oameni care au beneficiat de aceasta lege ?

 6. Dac Bulibas a spus: 17 ianuarie 2019, ora 12:30

  Cei 85% care au votat cu „Nu,sunt in libertate prea multi infractori, care recidiveaza ” fara suparare sunt ori tampiti, ori analfabeti functionali, ori nu cunosc legea privind recursul compensatoriu si voteaza in necunostinta de cauza ca niste prosti ce sunt !…..Va propun atentiei daca aveti 5 minute ca sa-l cititi inainte de a vota pt. a avea o viziuna mai ampla cu privire la acest subiect : ” Recursul Compensatoriu Legea 169/2017 Si Eliberarea Conditionata Din Penitenciar Pentru Cei Ce Au Stat In Conditii Necorespunzatoare De Detentie Sau Plata De Despagubiri Pentru Retinere Ilegala Art. 504 Cpp-Avocat Cuculis „. ( Aveti de ales intre a plati despagubiri banesti puscariasilor sau de a-i compensa cu 6 zile lunar petrecute in puscarie. Eu nu sunt pentru a le plati cu bani ca oricum ne costa destul mai bine se eliberaza mai repede. O parte dintre ei indiferent ca ies mai repede sau mai tarziu oricum vor recidiva si vor ajunge mai repede inapoi in puscarie ). Ca urmare e buna legea !.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.