După mulţi ani, campionatul de baschet feminin va lua startul fără CSM Satu Mare

Scris de Ionuţ Blăjean, 22 septembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pe site-ul Federaţiei Române de Baschet au apărut principalele informaţii legate de Liga Naţională de baschet feminin. Pentru prima dată, după mulţi ani, la start nu se va afla CSM Satu Mare.

Chiar dacă cu bune şi rele, clubul sătmărean a făcut istorie în acest sport, în ultimii ani. Chiar dacă nu a cucerit titlul naţional, CSM Satu Mare a fost mai mereu una dintre principalele echipe care se bat la titlu. Dar în urmă cu câteva luni s-a luat decizia de a se renunţa la această echipă. E drept că se cheltuia mult cu ea, dar poate se putea continua sub o altă formă, cu un buget mai mic. Era singura echipă din judeţul Satu Mare care evolua, totuşi, într-o primă divizie. Mulţi dintre spectatorii sătmăreni aveau opţiunea de a-şi duce copiii la un meci spectaculos, care să nu fie afară, pe frig. Aşa s-au redus opţiunile de petrecere a timpului liber. Sunt însă planuri mari cu echipa de fotbal, dar nu toată lumea urmăreşte acest sport.

De asta spunem că având şi o echipă de baschet feminin, oferta sportivă a sătmărenilor era mai variată. La fel a dispărut anii trecuţi handbalul masculin, echipa de volei feminin, chiar şi popicele, dacă ar fi să vorbim şi despre sporturile individuale. Sunt multe decizii luate fără suportul cetăţenilor. Parcă ne este dor de perioada în care CSM Satu Mare era despre baschet, handbal, volei şi diferite sporturi indiviudale, iar fotbalul era pe partea cealaltă.

În fine, ne-am adus aminte de echipa de baschet feminin, după ce am văzut că s-a afişat programul primei etape din noul sezon al Ligii Naţionale. Totul debutează în prima zi a lunii octombrie, iar echipele participante sunt:
• Univ. Cluj-Napoca – Sepsi
• CSM Târgovişte – FCC Arad
• Olimpia Braşov – Sirius Tg. Mureş
• Rapid – Alexandria
• CSM Constanţa – KSE Tg. Secuiesc
• Agronomia Bucureşti stă

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 22 septembrie 2022, ora 12:50

    Inteleg supararea autorului articolului dar decat sa platim neperformanta unei echipe presarate cu jucatoare straine , venetice si antrenori straini platite regeste mai bine renuntam la ea !!!. Avem locuri destule unde sa investim banii comunitatii si in folosul comunitatii. Nici pe sponsori nu i-a interesat aceasta echipa !. Cei care vreti baschet bagati banii si faceti echipa in folosul vostru ! ( pe modelul Dioszegi de la Sepsi OSK ). Dar NU pe banii mei sau a altora ca mine care urmarim investitii in folosul nostru al contribuabilului !.

  2. Nicu a spus: 22 septembrie 2022, ora 12:41

    Din pacate la noi in oras nu mai putem sustine activitatile sportive si orientam banii mai mult pe chefuri cum ar fi zilele orasului, Partium si altele in timp ce alte orase cam la nivelul nostru sau mai mici isi permit mai multe sporturi de echipa in primele divizii.
    Probabil ca , alesii nostri prefera coio pio si distractiile pe gratis in locul miscarii.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517