00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Legea cauzei şi a efectului. 04.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Sezonierii din vara aceasta. 05.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Cum este să trăieşti 4 ani în Dubai?. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Instalaţii modern de distilat borfot de fructe. 10.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: O nouă generaţie de ziarişti. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 13.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Cum ne influenţează gândurile viaţa? 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Uciderea mistreţilor între necessitate şi obligaţie. 17.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob şi Irina Tămăşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 23.08.2019

După jignirile aduse românilor din străinătate, Ioan Rus mai poate face politică?

Ministrul Ioan Rus

Ministrul Ioan Rus

Ministrul demisionar al Transporturilor, Ioan Rus, a postat pe site-ul ministerului o scrisoare deschisă în care se adresează cetăţenilor cu formula „Dragi români” şi îşi cere iertare, la final de mandat, pentru cuvintele folosite referitoare la românii din străinătate.

„Dragi români, În aceste zile îmi închei mandatul de ministru al Transporturilor. Atât în activitatea mea desfăşurată în exercitarea funcţiei publice, dar şi în cea politică, am încercat să fiu mai degrabă un om al acţiunii, mai puţin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferinţă multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înţeles să îmi dau demisia.

Îmi cer iertare tuturor românilor pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiţi să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune pentru ei şi pentru copiii lor. Modul în care m-am exprimat nu reflectă ceea ce cred şi gândesc. Pentru mine, românii din interiorul şi din afara graniţelor fac parte din naţiune, au aceleaşi drepturi şi le datorăm un respect egal.

Pe de altă parte, am cunoscut şi înţeleg drama celor plecaţi departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am şi prieteni, care lucrează în ţările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenţia mea să jignesc ori să rănesc pe cineva. Cred, totuşi, că o neglijenţă în exprimare nu poate şterge aproape două decenii de activitate politică onestă”, afirmă Rus, citat de Mediafax.

El arată că, în calitate de ministru al Transporturilor, a încercat să creeze, printre altele, oportunităţi pentru români de a reveni să lucreze în ţară, alături de familiile lor iar Master Planul General de Transport reprezintă o astfel de posibilitate şi aminteşte că, timp de trei ani, ca ministru de Interne, a iniţiat şi dus la capăt proiectul eliminării vizelor pentru cetăţenii români care circulă în spaţiul Uniunii Europene.

Rus îşi încheie scrisoarea spunând că este momentul ca România să aibă o altă generaţie de politicieni şi face apel către tineri, care, indiferent de zona politică spre care se simt atraşi, să devină noua generaţie de politicieni care îşi va construi singură destinul şi o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă şi alte milioane nu vor fi nevoiţi să pribegească prin lume.

Ioan Rus a demisionat în urmă cu două săptămâni, după ce a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că „de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.

După jignirile aduse românilor, Ioan Rus mai poate face politică?
Abonează-te acum Online!
 1. Ion a spus: 29 iunie 2015, ora 15:52

  pe mine nu m-a jignit. adevarul nu jigneste. cei jigniti de adevaruri sunt niste ipocriti

 2. observator a spus: 29 iunie 2015, ora 13:04

  Nu a facut nimic pentru tara nici la MAI nici la Ministerul transporturilor,ar putea sa ne lase,iar el sa se ocupe de afacerile lui,unde se pare ca se pricepe.

 3. Eugen a spus: 28 iunie 2015, ora 14:17

  @007 !, Cine este in cazul nostru „un sfertodoct,cu inteligenta dubioasa ,tipic celor cu mintea ratacita , si direct proportionala cu rautatea, ce se incadreaza undeva intre clasa -IV-a si a -V-a.” ?. Ma pui sa-ti raspund la o intrebare prosteasca nascuta in capul tau cel destept ! Uite raspunsul daca nu l-ai inteles pe romaneste (mare si mandru „roman” ce esti !!!) Ioan Rus s-a referit la romanii din strainatate asa in general (intelegi ?) indiferent de etnie sau undeva a pronuntat cumva si etnia ? (ai citit sau ai auzit asa ceva ?) Daca esti un prost, needucat si nu sti sa interpretezi/intelegi o fraza, eu ce vina am ? poate trebuia sa-ti scriu pe ungureste si atunci ai fi priceput mai bine !. Inainte sa-mi faci critici mai bine invata-i pe ai tai sa vorbeasca si sa scrie corect romaneste, sa cunoasca corect versurile Imnului Romaniei, asata si la alesii tai din Parlament care se fac de ras la tot pasul la aceste capitole !.

 4. @007 a spus: 28 iunie 2015, ora 11:19

  @007-de ce esti atat de elegant si nu-l bagi direct in ma-sa?Ce atatea „epitete si comparatii”.Da-i papagalului ce-ti cere:un sut in koor!Si cine ti-a spus tie ca acesti asiatici se cred „rasa superioara”?Nu exista „rasa superioara” aceasta teorie inventata de oamenii lui Hitler era atribuita doar germanilor, nebunul de Hitler fiind inspirat din mitologie.Un mare fass dealtfel!Toata chestia „superioara” tine de cultura si educatie nicidecum de rasa.Trimite de mic in germania sau america intr-o familie de intelectuali un copil de ti.gan (sau,de ce nu, si la noi in tara intr-o familie de intelectuali )sa fie crescut si educat.In 25 de ani acel copil poate sa devina medic sau orice alt specialist cu studii superioare.Exista zeci de exemple!Deci nu rasa,ci educatia si cultura,conditiile de dezvoltare, fac din individ un om „rasat”!Asa ca nu baga in seama tot felul de postaci-pierde vara de pe net !

 5. oo7 a spus: 27 iunie 2015, ora 15:26

  1.Eugen,incercand sa fii subtil ,jignesti, afisezi o tenta ironica si un aer doct(?) ,tipic ungurilor ,care se cred rasa superioara ,desi dupa logica abordarii si corectitudinea gramaticala din postare , esti la nivelul secolul al-XIX-lea.Gresesc?!
  2.,,Daca cineva iti spune adevarul nu inseamna ca jigneste sau faci cumva parte dintre cei cu „musca pe caciula” ? ca prea ai luat aceasta „camasa” peste tine. Cioara tot cioara ramane (croncane) chiar daca este vopsita in forma de papagal !”
  -Aceasta fraza este atat de ieftina ,confuza si alambicata ,incat numai unii cu minte odihnita o pot genera,,gadiland” subconstientul la prosti ,dand impresia ca esti destept ,dar de fapt esti un sfertodoct,cu inteligenta dubioasa ,tipic celor cu mintea ratacita , si direct proportionala cu rautatea, ce se incadreaza undeva intre clasa -IV-a si a -V-a.
  Iar legat de gramatica,scrii foarte bine romaneste …in ungureste.
  La carte ungure, la carte…si mai povestim.
  PS….si totusi de ce nu raspunzi la aceasta intrebare,,S-a inteleg ca romani de etnie maghiara, nu-i incadrezi la jignirile lui Rus ?!

 6. Un golan a spus: 26 iunie 2015, ora 21:04

  Stef, Govorel, Babtan, Scoica – plecati din Satu Mare! Sper sa va ia Dragnea de manuta si sa va duca-n Olt si-n Teleorman, ca acolo va e locul! Ati distrus orasul prin cocalarizarea acestuia!!!

 7. Eugen a spus: 26 iunie 2015, ora 18:16

  @007 !, Sa intelegi ceea ce doresti sa intelegi din cele ce am comentat aici dar la inceput stabileste de care parte esti, de cea a naivilor sau cel al diletantilor. Daca cineva iti spune adevarul nu inseamna ca jigneste sau faci cumva parte dintre cei cu „musca pe caciula” ? ca prea ai luat aceasta „camasa” peste tine. Cioara tot cioara ramane (croncane) chiar daca este vopsita in forma de papagal !.

 8. Babacu a spus: 26 iunie 2015, ora 15:36

  Daca eram in locul lui si eu spuneam la fel chiar daca m-ar fi costat functia. Adevarul trebuie spus indiferent de costuri. Romanii nu sint obisnuiti sa asculte adevarul dureros, lor le place sa fie imbroboditi cu minciuni care suna frumos.

 9. VICTOR POANTA a spus: 26 iunie 2015, ora 15:32

  De ce,il dor ligamentele sa nu poata face politica?Ori considerati ca n-a spus adevarul?Stati sa vedeti spectacol, in august, cand se intorc loazele!!

 10. 007 a spus: 26 iunie 2015, ora 14:49

  -Eugen-S-a inteleg ca romani de etnie maghiara, nu-i incadrezi la jignirile lui Rus ?!
  -Eu cred ca este inadmisibil sa jignesti milioane de romani, si ca simplu cetatean,dar altminteri cand esti ministru si/sau parlamemntar.Ce control mental sau demnitate(parca le spunem demnitari)mai poti afisa public,dupa aceste afirmatii,culmea ,facute la televiziune si la o ora de maxima audienta.Sau probabil ca acest individ nu are proprietatea termenilor si atunci sincer,problema d-lui Rus este mult mai grava .

 11. Eugen a spus: 26 iunie 2015, ora 12:28

  După ” jignirile ” aduse românilor din străinătate, Ioan Rus mai poate face politică !. Omul a spus adevarul pe fata ceea ce este de respectat !. Degeaba ne mintim, situatia arata altfel asa cum stim, vedem si cunoastem foarte bine. Numai ca romanul traieste in confuzie , s-a obisnuit cu minciuna si nu vrea sa accepte adevarul. Pt. roman minciuna este adevar si adevarul minciuna !. Asta este specific,”normal” si caracteristic pt. multi romani naivi si diletanti.

 12. ado a spus: 26 iunie 2015, ora 11:58

  Explici care e legatura cu nazismul ?

 13. daniela a spus: 26 iunie 2015, ora 11:56

  sa fie dat in judecata de ‘golanii’ pe care i-a jignit la gramada
  este un naz-ist

 14. radulescu a spus: 26 iunie 2015, ora 11:46

  la noi se poate face politica si dupa ce iti ridici poalele in cap
  in mod normal NU NU NU NU.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.