După ce Tehnic Asist a intrat în insolvenţă, o altă firmă împrăştie pietriş pe drumul din Amaţi şi mai departe | Informaţia Zilei

După ce Tehnic Asist a intrat în insolvenţă, o altă firmă împrăştie pietriş pe drumul din Amaţi şi mai departe

Scris de Ioan Aniţaş, 11 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În urmă cu mai bine de doi ani, mai precis în 21 martie 2017, au început lucrările de modernizare la Drumul Judeţean Dj 193A, pe traseul Satu Mare – Amaţi – Ruşeni – Tătăreşti – Necopoi – Homorodu de Jos – Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodişa – Socond – Răteşti.

Lungimea drumului este de 48,2 km iar lucrările sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Lucrările de modernizare au început în baza contractului de execuţie semnat pe 22 februarie 2017. Durata de execuţie a lucrării ar fi fost de 3 ani, valoarea proiectului fiind de 88.390.835,7 lei. Termenul de finalizare propus ar fi fost sfârşitul acestui an, acum imposibil de realizat. Contractantul investiţiei, Tehnic Asist, este în insolvenţă.

Au urmat nenumărate reclamaţii pentru că nu s-au finalizat lucrările. Locuitorii au protestat în dese rânduri, ultima oară vineri, 7 iunie.

Iar în dimineaţa zilei de luni, 10 mai, pe drumul cu pricina a apărut o echipă de muncitori ai firmei SC Diferit SRL din Cluj Napoca, cei care au trecut la lucru. Au început scarificarea drumului, reprofilarea lui, apoi aşternerea unui strat de piatră spartă. În cursul zilei de azi vor sosi şi alte utilaje care vor fi angrenate în lucrările de reparaţii, ne-a spus Alexandru Ciunt, şeful punctului de lucru. Contractul încheiat între Consiliul Judeţean Satu Mare şi executant prevede ca termen de finalizare a lucrărilor de reparaţii 20 de zile, ceea ce ar însemna un ritm mediu de peste doi kilometri/zi, asta în condiţiile în care vremea va permite executarea lucrărilor de reparaţii şi întreţinere pe toată lungimea de 48 de kilometri.

Mai multe în ediţia tipărită a cotidianului Informaţia Zilei din 11 iunie 2019 (sau abonament pdf.)

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517