03.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Gabriel Leș, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 01.00 Ştiri 01.30 Audiențe în direct cu Ioan Anițaș, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înțelesul tuturor. (reluare) 03.00 Sport 04.30 Spectacol simfonic la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Gabriel Leș, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 09.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Aurelia Pop. 10.00 Sănătate Frumusețe Stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia 10.55 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiunii: Despre icoane, sfinți și Muntela Athos. 11.41 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiunii: Mieii de Paști își așteaptă cumpărătorii. 13.25 Panoramic Sportiv cu Ionuț Blăjean. Titlul emisiunii: Ce obiective au secțiile sportive de la CSM Satu Mare. 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitați: Beniamin Urs, Gabriel Leș, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 15.15 Teleshopping 15.45 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat: Ioan Pop. Titlul emisiunii: Lucrări urgente în zilele ce urmează. 16.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audiențe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audiențe în direct Victor Constantinovici (reluare)

S-au tras focuri de avertisment la Cămărzana

Scris de Matei Larisa, 12 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, 18.370 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 212.000 lei.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind efectuate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, în timpul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări organizate marți, 10 septembrie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești-Oaș, polițiștii de frontieră au observat un grup de persoane care a trecut frontiera din Ucraina în România, transportând în spate colete voluminoase spre interiorul țării, pe direcţia localităţii Cămărzana, județul Satu Mare.

Polițiștii au acţionat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele, fugind spre teritoriul statului vecin. Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au efectuat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă acestea nu s-au oprit nici de această dată, continuându-şi drumul spre teritoriul ucrainean.

Imediat poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu cercetarea şi verificarea zonei, fiind descoperite la faţa locului mai multe colete cu țigări. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 210.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru depistarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Mașină reținută într-un alt caz

De asemenea luni, 9 septembrie, pe sensul de intrare în ţară, la P.T.F. Halmeu, s-a prezentat o femeie de cetățenie română, în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că aceasta ar transporta țigări, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, femeii și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul autoturismului, cantitatea de 370 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 1.665 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, mașina fiind reținută până la plata amenzii.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 12 septembrie 2019, ora 10:13

    Politistii de frontiera au prins doar niste colete voluminoase cu tigari si nu grupul de contrabandisti mentionate in titlu care nu s-au supus somatiei si focurilor trase in plan vertical de catre politisti si s-au refugiat pe teritoriu ucrainean ramanand in seama autoritatilor ucrainene. Dupa somatie si executare de focuri in plan vertical daca infractorii nu se supun politia de ce nu trage in acestia pt. ai opri ca pe vremuri ?????. Pusca cu luneta n-au politistii de frontiera ?. Acesti infractori contrabandisti patrunsi pe teritoriul Romaniei n-aveau voie sa scape sub nici o forma politistilor de frontiera. Daca contrabandistii nu patesc nimica si scapa asa de usor de autoritatile incompetente atunci vor continua contrabanda.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.