Image 1
Image 2

DSVSA Satu Mare a pus sub sechestru 1.337 de ouă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În perioada 10 – 16 ianuarie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 97 de acţiuni de control. Verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, unităţi de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non-animală, depozite, unităţi de procesare ouă.

În cadrul acţiunilor de verificare efectuate în această perioadă, de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA, aceştia au urmărit respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existenţa graficelor de temperatură pentru spaţiile frig, modul şi condiţiile de preparare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală, monitorizarea şi eliminarea subproduselor improprii, precum şi existenţa echipamentului de protecţie.

În desfăşurare sunt acţiuni comune, în traficul rutier, ale inspectorilor de specialitate din cadrul DSVSA Satu Mare, împreună cu inspectori din cadrul I.P.J. Satu Mare, ai Jandarmeriei ş ai Poliţei de Frontieră Satu Mare, care verifică toate transporturile de animale vii indiferent de specie, carne şi preparate din carne, ouă, alte produse alimentare de origine animală sau non-animală, legume şi fructe transportate sau tranzitate pe şoselele județului nostru.

În urma deficienţelor constatate în timpul controalelor a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.200 lei, unui fast food din Satu Mare, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţ Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi valorificare a produselor alimentare. În urma unui control tematic au fost puse sub sechestru/reţinere oficială 1.337 bucăţi ouă în valoare de 870 lei.

Ouăle vor fi incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Având în vedere evoluţia pe teritoriul României a pestei porcine africane, aşa cum am mai informat, carnea proaspătă de porc, carnea preparată sau carnea tocată de porc, precum şi produsele din carne care conţin carne de porc, nu pot face obiectul transportului către alte State Membre dacă provin din zonele cuprinse în Decizia Comisiei nr. 1805/2019 privind măsurile zoo-sanitare de combatere a pestei porcine africane în anumite State Membre ale UE.

Pentru orice fel de sesizări, reclamaţii în domeniul sanitar veterinar şi al siguranţei alimentare, vă rugăm să apelaţi CALL CENTER la numărul de telefon 0800826787 sau 0261715956.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with