DSVSA Satu Mare a dat amenzi de 22.400 de lei într-o săptămână | Informaţia Zilei

DSVSA Satu Mare a dat amenzi de 22.400 de lei într-o săptămână

Scris de Ioan Aniţaş, 27 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 19-25 iunie, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat controale în domeniul siguranţei alimentare şi a sănătaţii animale.

În domeniul siguranţei alimentare au fost 97 acţiuni de control, iar verificările au vizat: unităţi de abatorizare, unităţi de procesare carne şi lapte, unităţi de catering, depozite alimentare, supermarketuri, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine legume fructe, unităţi de vânzare on – line.

Magazine alimentare din Bercu şi Soconzel amendate

În această perioadă au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de  22.400 lei din care – 1  amendă în valoare de 10.000 lei în cazul unui bar din Satu Mare, pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea comercializării> o amendă în cuantum de 10.000 de lei în cazul unui magazin alimentar din Satu Mare şi două amenzi a câte 1.200 de lei în cazurile unor magazine alimentare din Bercu şi Soconzel, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de  depozitare a produselor alimentare. Au fost aplicate şi  6 avertismente, pentru tot atâţia producători particulari, din Pieţele Agroalimentare din localităţile Satu Mare – 3, Negreşti Oaş – 2 şi Carei – 1, pentru nerespectarea condiţiilor şi normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în timpul expunerii şi comercializării legumelor şi fructelor.
În urma acţiunilor de control în unităţi de comercializare şi în PIF Halmeu, a fost supusă sechestrului/reţinerii oficiale şi apoi confiscată, cantitatea de 20,7 kg, produse şi specialităţi alimentare, în valoare totală de 497,7 lei. Produsele alimentare confiscate, au fost denaturate şi dirijate spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din judeţ.

Abonează-te acum Online!
  1. emil a spus: 29 iunie 2020, ora 07:40

    Foarte tari Soconzel si Bercu ,precis ca urmeaza Vinatoresti si Saratura.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517