Image 1
Image 2

DSVSA Satu Mare răspunde la întrebarea: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La întrebările unor cetăţeni din judeţul nostru adresate specialiştilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, se răspunde în această săptămână la: Cum putem evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare, în perioada caniculară?

Pentru a evita apariţia toxiinfecţiilor alimentare este esenţial să respectaţi câteva reguli extrem de simple, cum ar fi: Asiguraţi-vă că produsul pe care îl cumpăraţi este în termen de valabilitate şi nu prezintă o culoare ciudată sau un miros neplăcut; Reduceţi la minimum timpul între achiziţionarea produselor din carne şi a produselor lactate din supermarket şi refrigerarea acestora la domiciliu; Protejaţi alimentele faţă de accesul insectelor şi îndepărtaţi mai des şi corespunzător resturile alimentare; Spălaţi-vă obligatoriu pe mâini înainte să gătiţi felurile de mâncarea zilnice la domiciliul dumneavoastră; Asiguraţi-vă că serviţi mâncarea într-un local de alimentaţie publică care respectă toate condiţiile de igienă; Nu spălaţi carnea crudă de pui. În acest fel, bacteriile de pe carne pot ajunge şi pe suprafaţa altor alimente; Trebuie să spălaţi bine fructele şi legumele, pe care doriţi să le consumaţi, într-un jet puternic de apă de robinet; Nu folosiţi aceleaşi instrumente de secţionat sau recipiente pentru păstrarea cărnii crude cât şi cele pentru prepararea salatelor, legumelor şi fructelor care vor fi consumate nepreparate termic; Păstraţi alimentele perisabile în frigider, la temperaturi mai mici sau egale de 4 grade Celsius şi evitaţi reîncălzirea şi consumul alimentelor preparate anterior la temperaturi crescuteș Păstraţi corect alimentele preparate/ gătite; Atenţie mărită la vecinătatea produselor alimentare în spaţiile de frig; Evitaţi să consumaţi fructe de mare din locuri neautorizate şi/ sau, dacă le gătiţi acasă, aveţi grijă să fie în stare proaspătă atunci când le achiziţionaţi.

Fiţi foarte atenţi la produsele tip fast-food vândute de comercianţii ambulanţi, în standuri sau pe marginea străzii. Carnea tocată din hamburgeri, poate fi adesea contaminată cu E. coli.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Connect with