DSP Satu Mare, suprasolicitat pentru teste COVID-19 | Informaţia Zilei

DSP Satu Mare, suprasolicitat pentru teste COVID-19

Scris de Mihaela Ghiţă, 18 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a prelucrat în decurs de cinci zile, respectiv de luni, 13 iulie şi până vineri, 17 iulie, peste 130 de teste pentru depistarea COVID-19 în urma cererilor venite din partea sătmărenilor care urmau să plece în străinătate în scop turistic sau la muncă. Potrivit directorului executiv, dr. Macrina Mihai, zilnic sunt efectuate circa 30 de teste COVID la cerere (RT-PCR),  rezultatul fiind eliberat după 24 de ore. Solicitările sunt atât de multe încât instituţia are în prezent programări pentru următoarele două săptămâni, costul unei investigaţii fiind de 250 de lei.

Prelevarea se face de către personalul specilizat din cadrul Laboratorului DSP, iar rezultatele se prelucrează de către specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Testarea se poate face la cerere, numai prin programare.

Reamintim faptul că sunt state cum este cazul Greciei sau Ungariei care impun cetăţenilor să prezinte să un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat înainte de momentul intrării pe teritoriul ţării respective.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517