19.11.2019 00.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 04.00 O partidă de pescuit. 04.30 Info Studio(limba maghiară) cu Eva Laczko, invitat: Boros Zoltan. Titlul emisiunii: Să face cunoştinţă cu Hunguest Erkel din Gyula. 05.30 Portret de artist 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean, invitati: Dorel Simion, Daniel Ion, Florin Mulcuţan.Titlul emisiuni: Starea boxului românesc dezbatută la Satu Mare. 10.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Gospodăria un al doilea loc de muncă. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Promovare Electorală cu Mihai Sălceanu, invitat: Ionel Bogdan. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis a fost întâmpinat de mii de persoane în Baia Mare. (reluare) 14.00 Dezbatere Electorală cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Pop, Claudiu Ţinca, Emil Şuhani. Titlul emisiunii: Scandal pe lista jurnaliştilor invitaţi la dezbaterea cu Iohannis.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Formaţia Argus. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. 18.00 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Mihai Sălceanu (reluare)

Drama unei posibile iubiri  transformate în delict: “Mo”

Scris de Vasile Andreica, 26 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mai rar ai ocazia să vezi un film românesc atât de dens şi plin de tensiune morală ca noua producţie regizată de Radu Dragomir, numită după eroina sa: “Mo”. În mai puţin de 80 de minute se derulează o dramă în care, dacă o priveşti atent, e greu să alegi pe cel bun şi cel rău.

Aparent e o situaţie clasică de abuz sexual al unui profesor faţă de o studentă. Însă regizorul îşi ia timp să construiască atent personajele şi prilejuieşte celor trei actori principali nişte compoziţii de neuitat. O impune pe Dana Rogoz ca actriţă autentică şi îi oferă lui Răzvan Vasilescu un rol de antologie, iar Mădălina Craiu e fermecătoare în multe momente.

Mo, rebelă, suflet de punker, şi Vera, prietena cu iz de înger păzitor, sunt prinse copiind la un examen de care depind bursa Verei şi liniştea mamei lui Mo. Încercând să-şi recupereze telefonul confiscat, Mo ajunge alături de Vera în bărlogul profesorului, holtei bătrân, adolescent întârziat, care-şi îneacă singurătatea în miile de CD-uri şi DVD-uri din bibliotecă şi marşează pe o seducţie old-school, de o blândă aroganţă. Dar ceva se întâmplă: Mo şi acest om în fond chinuit se descoperă ca două suflete înrudite în revolta lor interioară şi gustul muzical, iar Vera se pierde încet-încet în decor.

Va interveni însă decisiv când Mo este pur şi simplu violată, moment în care ceea ce putea fi o improbabilă iubire devine un delict. Şi totuşi, în cea mai uluitoare scenă, victima nu foloseşte ocazia răzbunării. Îl iartă oare?

Filmul coboară pe nesimţite din disimulările diurne în dezvăluirea nocturnă a caracterelor dincolo de orice faţadă, iar jocul lui Vasilescu e de un rafinament cum rar am văzut în filmul românesc recent. Nu ai cum să dai cu piatra în acest personaj atât de nuanţat, poţi înţelege frustrarea lui şi te duce gândul la un cântec al Claudiei Şerdan: “De-ai fi venit o clipă mai devreme…”. Sau 20 de ani, cum zice el. În faţa veşnicei singurătăţi, ei tot o clipă sunt.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.