13.12.2019 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ioana Bran, Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Deficitul bugetar, mărul discordiei între partide.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cultura careiană la răscrucea dintre ani. (reluare) 04.00 Spectacol de gală de Ziua Naţională. 05.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Rodica Mereuţă. Titlul emisiunii: Vârstnici şi tineri împreună. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ioana Bran, Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Deficitul bugetar, mărul discordiei între partide.(reluare) 10.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Marta Cordea. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă invitat: Cristian Boloş. Titlul emisiunii: Despre bunătate şi dăruire. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Laczko Eva, invitat: Bogdan Georgescu. Titlul emisiunii: Cultura careiană la răscrucea dintre ani. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Ioana Bran, Ciprian Costea. Titlul emisiunii: Deficitul bugetar, mărul discordiei între partide.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tallian Cristian. Titlul emisiunii: Autismul virtual. 16.45 Istorie pierdută, istorie regăsită. 17.00 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct (reluare)

Dragoş Frumosu (FSIA): Preţul pâinii va creşte cu 20% în această toamnă; carnea şi laptele – mai scumpe cu 10%

Scris de Mihai Ghenceanu, 02 septembrie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
scumpirile le vin ca urmare a secetei si a majorarilor de preturi la curent si gaz

scumpirile le vin ca urmare a secetei si a majorarilor de preturi la curent si gaz

Preţul pâinii va creşte cu 20% în această toamnă, în timp ce carnea, laptele şi produsele lactate se vor scumpi cu cel mult 10%, pe fondul secetei care a afectat în ultima perioadă România, dar şi al crizei economice de la nivel mondial, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA).

 

‘Responsabile pentru creşterea preţurilor sunt atât seceta prelungită din ultimele luni din ţara noastră, cât şi seceta şi criza economică cu care se confruntă celelalte state ale lumii. În aceste condiţii, populaţia va trebui să suporte o majorare a preţului pâinii cu 20 la sută, în timp ce la carne, lapte şi produse din lapte creşterea preţurilor va fi de până la 10%. În cazul pâinii, de exemplu, majorarea preţului grâului cu 50% ar antrena o creştere a preţului pâinii pe real cu 40%, însă piaţa nu va putea să suporte, iar scumpirea efectivă va fi de 20%’, a afirmat Dragoş Frumosu.

Potrivit acestuia, majorarea preţului la alimente este determinată şi de absenţa unor măsuri adecvate în domeniul agriculturii.

‘Cu excepţia înfiinţării câtorva ferme mari, în agricultură nu s-au luat în ultimii 20 de ani niciun fel de măsuri menite să contribuie la creşterea producţiei. Toţi miniştrii care s-au perindat pe la portofoliul Agriculturii au vorbit despre relansarea acestui domeniu, însă nu au făcut nimic în mod concret. Din punctul meu de vedere, a existat o perioadă în care agricultura României a fost lăsată intenţionat la o parte, pentru a asigura piaţa de desfacere pentru producţia provenită de la celelalte ţări din Uniunea Europeană. Pe fondul secetei actuale, s-a ajuns în sfârşit la concluzia că agricultura ţării noastre trebuie sprijinită, deoarece dispune de un potenţial de hrănire a unei populaţii de până la patru ori mai mari decât cea a ţării noastre’, a mai spus preşedintele FSIA.

Dragoş Frumosu a menţionat, totodată, şi măsurile care trebuie luate cât mai urgent pentru revigorarea agriculturii.

‘Este necesară utilizarea în totalitate a fondurilor europene alocate agriculturii, în paralel cu refacerea sistemului de irigaţii. De asemenea, apa, energia electrică şi combustibilul utilizate în agricultură ar trebui livrate la preţuri speciale, mai mici, iar statul ar trebui să asigure anumite forme de ajutor către micii fermieri, însă numai dacă aceştia fac parte din asociaţii puternice, cu o capacitate mai bună de negociere’, a subliniat preşedintele FSIA. AGERPRES

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.