18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Dragoş Anastasiu: Dacă ar pleca 33% dintre bugetari nu s-ar simţi nimic rău pentru populaţie

Scris de Vasile Nechita, 07 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, le-a transmis oamenilor de afaceri germani din România că un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care iniţial va concedia 400.000 de bugetari.

„Aş vrea să spun două chestiuni. Există necesitate de forţă de muncă în ţara asta incredibil de mare. În privat lipsesc cel puţin 100.000 de oameni cu care ar trebui să se facă plus valoare în ţara asta. Indiferent ce se va întâmpla în zona bugetară, oamenii respectivi nu vor rămâne fără muncă. În al doilea rând, tot ce am spus eu nu are legătură cu PNL sau alte partide politice. Am văzut că sunt asociat şi cu Klaus Iohannis. Vorbesc în nume personal”, a declarat Dragoş Anastasiu.

„Nu ştiu dacă trebuie să fie 350.000, 400.000 de bugetari concediaţi. Nu vă pot da cifre exacte pentru că trebuie făcut un studiu de impact. Indiferent unde te uiţi, există acest aparat de stat supraîncărcat şi indiferent cu cine vorbeşti din interior spune „domnule, dacă ar pleca 33% nu s-ar simţi nimic rău pentru populaţie”. Să vă dau nişte exemple: avem 42 de consilii judeţene, absolut aberant! Trebuie să fie unul pe regiune. Avem 3.300 de primării, una lângă alta. Avem deconcentrate nenumărate. Avem 25 de ministere. În ţările europene avansate au câte 14-16 ministere. Avem 500 de parlamentari, deşi cetăţeanul român a spus să fie maximum 300. Tot acest aparat bugetar este plătit în medie cu 30% peste cel privat. Eu vă spun şi asta e concluzia mea: nu o să fie bani pentru aşa ceva. Dacă vrem să păstrăm pensiile şi salariile actuale, trebuie să existe alte măsuri, să economisim în altă parte. La investiţii nu mai putem economisi pentru că nu avem şcoli, nu avem străzi, nu avem educaţie”, a mai spus preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Abonează-te acum Online!
 1. Babacu a spus: 07 octombrie 2019, ora 19:26

  @y: sint nevoit sa-ti dau dreptate, tot ce spui este perfect adevarat. Cunosc bine sistemul de stat desi nu mai fac parte din el. Nu a existat si nu exista o minte limpede si competenta care sa impuna o interconectivitate reala intre diferitele sisteme de baze de date. Tot ce s-a facut s-a facut cu ochelari de cal, fiecare si-a vazut doar partea lui iar firmele de casa ale partidelor politice (Siveco, Asesoft, Bull etc) au profitat si au dezvoltat programe informatice parca anume sa-i tina prizonieri pe beneficiari, adica pe institutiile statului. Mintea limpede ar fi trebuit sa vina de la un prim-ministru, el ar fi trebuit sa fie primul care sa ceara optimizarea activitatii din institutiile statului. Dar cine? Tariceanu, Boc, Ungureanu, Ponta, Ciolos si liota de prim-ministri de dupa ei n-au fost capabili sa gindeasca un sistem integrat si eficient.
  O alta tema foarte importanta de care nu vorbeste nimeni este Reorganizarea teritoriala a tarii. 42 judete sint prea multe, iar Romania nu-si mai permite sa sustina peste 3200 primarii la nivel national din care foarte multe nu se justifica si functioneaza pe pierdere. In concluzie sint foarte multe de facut dar in primul rind trebuie schimbata conceptia. Un prim-minstru nu trebuie sa vina cu un sac de obiective, trebuie sa aiba 4-5 prioritati clare, iar una sa fie neaparat reforma profunda in aparatul statului, integrarea si reorganizarea sistemului bugetar.

 2. y a spus: 07 octombrie 2019, ora 12:54

  @Babacu, aşa e, dar sunt foarte mulţi angajaţi de pe vremea lui Tăriceanu când economia „bubuia”. Mulţi au fost plantaţi atunci fără nici un fel de discernământ logic, numai se angajau pe capete că doar sunt bani destui. Foarte mulţi şi acum vegetează acolo. Dar ar trebui simplificată şi legislaţia stufoasă în multe domenii şi populaţia să aibă acces REAL la ghişeul unic şi la formularistica on-line. Plus să nu te plimbe pe tine cetăţean pentru formulare şi hârtii, adeverinţe şi alte cele. Nu există o interconexiune între toate platformele astea on-line. Peste tot te înregistrezi, parole şi chestii dar hârtia încă este dumnezeu. Înnebuneşti dacă ai o treabă şi faci la kilometri în veselie plimbând acte. Lor le trebuie, atunci să comunice între ei!

 3. Dac Bulibas a spus: 07 octombrie 2019, ora 11:04

  Redus drastic bugetarismul, redus nr. parlamentarilor la maxim 300 daca se realizeaza viitor frumos tara noastra are. Cei care urmeaza sa fie disponibilizati de la bugetari isi pot gasi munca la privati numai ca acolo nu este tolaneala , acolo trebe sa munceasca !. Vin zile grele peste bugetari nu vor mai dormi linistit. Sa pice guvernul, sa vina disponibilizarile si taierile de salarii pt. bugetari !.

 4. Babacu a spus: 07 octombrie 2019, ora 09:15

  Da, cu conditia sa ramina palmasii (referentii) care duc greul, sa plece trintorii, care sint din ce ce mai multi. In primul rind de la ministerele centrale si agentiile nationale (din Bucuresti) ar trebui sa plece cel putin 50 % si in special cei angajati in ultimii ani, maajoritatea lor au fost angajati pe baza de cumetrii.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.