Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 02.30 Portret de artist – leontina Dorca 03.00 Cultură 04.00 Concert Alina Manole 04.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 05.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Fazekas Jozsef. Titlul emisiunii: Fermierii din Halmeu. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Iacob Izvorean, Daniel Frei, Răzvan Blaga. Titlul emisiunii: Asociaţie versus cooperativă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 09.30 Educaţie ecologică, Cristina Bursuc invitat: Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cometiţia cel mai tare lareciclare. 10.00 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Călin Secan. Titlul emisiunii: Cu fericirea...la psiholog. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Radu Hutton. Titlul emisiunii: Pregătiri de Paşte în parohiile greco-catolice din Ciuperceni şi Dumbrava. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Adrian Albu, Dumitru Pop, Ioan Leitner. Titlul emisiunii: Începe desecretizarea protocoalelor? (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Petre Doroş. Titlul emisiunii: Tineri din Bocicău revin la agricultură. 14.40 Teleshopping 15.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda – rapor la 1.380 de zile . 16.10 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Dumitru Costin,Florin Jianu. Titlul emisiunii:Creative-start – start creativităţii în Satu Mare. 17.10 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Muresan. 18.30 Concert vocal-simfonic extraordinar dedicat centenarului Marii Uniri (in direct) 19.30 Ştiri 21.30 Cultură 22.30 Ne cheamă natura 23.30 Ştiri

Dragnea nu ia în calcul revocarea lui Toader

Scris de Mioara Maxim, 26 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu se pune problema revocării din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, dar a spus că acesta ar trebui să-şi prezinte public poziţia faţă de recentele informaţii in interiorul sistemului judiciar şi să prezinte un calendar al legilor justiţiei.

 

Liviu Dragnea a apreciat că intenţia declarată a secretarului general adjunct al PSD de a cere revocarea lui Tudorel Toader a apărut într-o situaţie tensionată, iar în şedinţa Biroului Permanent al PSD lucrurile s-au mai liniştit, notează Mediafax.

”Lumea a venit încărcată. Eu le-am spus colegilor mei că, în astfel de situaţii, când adrenalina este foarte ridicată, este bine să ne abţinem până când schimbăm impresii, informaţii, păreri şi să luăm o concluzie aşezată pentru că din conflictul ăsta nu trebuie să pice Tudorel Toader. El este un om pe care îl apreciez foate mult. Are ritmul lui. Poate noi, aici în sud, suntem mai obişnuiţi cu un ritm mai alert, dar din punctul meu de vedere nu se pune problema asta şi, după întâlnire, Codrin Ştefănescu a înţeles asta”, a declarat Dragnea.

Pe de altă parte, liderul social-democraţilor i-a cerut ministrului să vină cu un calendar de adoptare a legilor justiţiei şi să se pronunţe în legătură cu scandalurile din sistemul judiciar. ”Ministrul Justiţiei trebuie să facă două lucruri: să prezinte un calendar de promovare a legilor justiţiei şi cred că era firesc să aibă o poziţie publică faţă de nenumăratele întâmplări din ultima perioadă generate de stenograme, înregistrări, dezvăluiri ş.a.m.d. Situaţia de astăzi în care începe să se vorbească în mod serios de un coflict între două puteri ale statului, poate chiar trei, nu profită nimănui. Cineva poate crede că-i pofită, dar face o mare greşeală”, a apreciat Dragnea.

Acesta a spus că trebuie ca tensunile din justiţie să înceteze cât mai repede pentru ca România să funcţioneze în parametri normali. ”Este o situaţie care trebuie tranşată într-un termen rezonabil în aşa fel încât să revenim la normalitate pentru că avem provocări uriaşe şi mize uriaşe în România şi nu ne învârtim toţi în jurul unei bălţi, indiferent cum se numeşte balta”, a conchis liderul PSD.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, luni, că la CExN al PSD de la Suceviţa, care va avea loc vineri, va propune revocarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru că nu „intervine”, din punct de vedere „legal”, în „atacul” procurorilor asupra PSD.

„E un atac la adresa PSD din partea statului paralel. Nu prea avem ministru al Justiţiei. În ultimele zile nu am văzut niciun fel de declaraţii din partea domnului Tudorel Toader vizavi de toate abuzurile astea şi vizavi de încălcarea deciziei CCR din partea DNA. Sper că azi să aibă poziţia de ministru, să respecte jurămânul că va apăra ţara, Constituţia”, a spus Ştefănescu.

„Îi cer să ia poziţie legală. În momentul în care se încalcă decizia CCR şi vezi că procurorii fac încă desant către Guvern, şi CCR a spus clar că nu au voie să facă lucrul ăsta, că vorbim de separaţia puterilor în stat, tu ca ministru al Justiţiei aveai obligaţia să ieşi primul cu declaraţie, e legal, nu e, e normal, nu e”, a adăugat Ştefănescu.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.