Image 1
Image 2

Dr. Urian Ananda Maytreyi de la MentaLife face câteva precizări legate de hipertiroidie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Stimaţi pacienţi, vă invităm să urmăriţi câteva precizări legate de hipertiroidie oferite de doamna dr. Urian medic specialist endocrinolog la departamentul de endocrinologie în cadrul clinicii MentaLife, care începînd cu această lună oferă consultaţii decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Când trebuie să ne suspectăm de o hipertiroidie?

Hipertiroidia în sine nu este un diagnostic, ci o disfuncţie a glandei tiroide, semnific]nd un exces de hormoni tiroidieni.

Pe scurt, hipertiroidia se referă la o supraproducţie de hormoni tiroidieni ale cărei cauze pot fi multiple (boala Graves-Basedow, adenomul toxic, guşa hipertiroidizată etc).

Manifestările clinice cele mai des întâlnite derivă din această stare hipercatabolică a organismului dată de cantitatea mult prea mare de hormoni tiroidieni deversată în organism şi care se va repercuta asupra diverselor organe şi sisteme cum ar fi:
• asupra aparatului cardio-vascular putem vorbi de banale palpitaţii până la mult mai gravele tulburări de ritm cardiac (cum ar fi fibrilaţia atrială, aşa-numita cardiotireoză).
• asupra sistemului digestiv: accelerarea tranzitului.  De asemenea,  pacienţii prezintă o pierdere marcată în greutate, în condiţiile unui apetit păstrat.
• impactul se reflectă şi asupra sferei genitale, la femei putând apărea dereglări ale ciclului menstrual.
• asupra sistemului nervos:  nervozitate, irascibilitate, insomnii, tremor al extremităţilor (în special obiectivat la nivelul mâinilor).

Te confrunţi cu astfel de semne sau simptome?

Determinările hormonale sunt cele care pot obiectiva dacă într-adevăr cauza acestor manifestări este de etiologie endocrinologică sau nu.

Vă doresc multă sănătate!

Dr.Urian Ananda Maytreyi
Medic specialist endocrinolog
Clinica MentaLife Satu Mare
Tel.0745402109

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns