Dr. Urian Ananda Maytreyi de la MentaLife face câteva precizări legate de hipertiroidie

Scris de I. Z., 18 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Stimaţi pacienţi, vă invităm să urmăriţi câteva precizări legate de hipertiroidie oferite de doamna dr. Urian medic specialist endocrinolog, care începînd cu această lună oferă consultaţii decontate prin Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare, în cadrul clinicii noastre MentaLife. Când trebuie să ne suspectăm de o hipertiroidie?

Hipertiroidia în sine nu este un diagnostic, ci o disfuncţie a glandei tiroide, semnific]nd un exces de hormoni tiroidieni.

Pe scurt, hipertiroidia se referă la o supraproducţie de hormoni tiroidieni ale cărei cauze pot fi multiple (boala Graves-Basedow, adenomul toxic, guşa hipertiroidizată etc).

Manifestările clinice cele mai des întâlnite derivă din această stare hipercatabolică a organismului dată de cantitatea mult prea mare de hormoni tiroidieni deversată în organism şi care se va repercuta asupra diverselor organe şi sisteme cum ar fi:
• asupra aparatului cardio-vascular putem vorbi de banale palpitaţii până la mult mai gravele tulburări de ritm cardiac (cum ar fi fibrilaţia atrială, aşa-numita cardiotireoză).
• asupra sistemului digestiv: accelerarea tranzitului.  De asemenea,  pacienţii prezintă o pierdere marcată în greutate, în condiţiile unui apetit păstrat.
• impactul se reflectă şi asupra sferei genitale, la femei putând apărea dereglări ale ciclului menstrual.
• asupra sistemului nervos:  nervozitate, irascibilitate, insomnii, tremor al extremităţilor (în special obiectivat la nivelul mâinilor).

Te confrunţi cu astfel de semne sau simptome?

Determinările hormonale sunt cele care pot obiectiva dacă într-adevăr cauza acestor manifestări este de etiologie endocrinologică sau nu.

Vă doresc multă sănătate!

Dr.Urian Ananda Maytreyi
Medic specialist endocrinolog
Clinica MentaLife Satu Mare
Tel.0745402109

Abonează-te acum Online!
  1. Emilia a spus: 18 ianuarie 2023, ora 13:17

    Mi-a căpătat respectul această clinică! Recomand

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517