Dr. Marta Cordea vorbeşte despre fascinaţia istoriei, duminică la Informaţia TV | Informaţia Zilei

Dr. Marta Cordea vorbeşte despre fascinaţia istoriei, duminică la Informaţia TV

Scris de Mihai Sălceanu, 08 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Marta Cordea, doctor în istorie, bibliotecar la Secţia Carte Veche a Bibliotecii Judeţene, este invitata emisiunii „În Slujba Comunităţii” de duminică, 8 decembrie, transmisă de la orele 13:00 şi 20:00 la Informaţia TV.

Marta Cordea este în slujba comunităţii de aproape 36 de ani, venind în instituţie de pe băncile liceului. În toamna acestui an a devenit şi doctor în istorie. Este cunoscătoare a mai multor limbi de circulaţie internaţională, dar şi a trei limbi moarte: latină, greacă veche şi slavonă.

Acest lucru a ajutat-o foarte mult în redactarea a sute de articole ştiinţifice şi a mai multor volume pe care le-a scris singură sau în colectiv.

În cadrul emisiunii, invitata vorbeşte despre activitatea de la bibliotecă şi grija pentru cele 86.000 de volume aflate în Colecţia specială a instituţiei, despre cea mai veche carte din Satu Mare, un incunabul din 1468 – Decretum sau Concordantia discordantium canonum, un volum despre dreptul canonic, despre iminenta mutare a sediului, dar şi despre fascinaţia istoriei. De multe ori un istoric este pus în situaţia să scormonească în arhive, asemeni criminaliştilor, pentru a afla informaţii adevărate despre trecut. Aşadar, duminică sunteţi invitaţi la o scurtă lecţie de istorie, la Informaţia TV.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517