Image 1
Image 2
Dovlecei umpluţi
Odata cu venirea sezonului dovleceilor, m-am gandit in ce mod sa ii gatesc pentru ca exista nenumarate modalitati in care acestia se pot gati. Iata ca am ales sa ii umplu cu carne de pui tocata si orez. Este unul din cele mai cunoscute moduri de a gati dovleceii, din bucataria turceasca, dar aceasta reteta cu dovlecei a devenit din ce in ce mai cunoscuta si in tara noastra. Daca nu aveti carne de pui, ii puteti umple cu orice tip de carne: de vita, porc etc.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Dovlecei umpluţi

Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

6 dovlecei
800 g piept de pui
sare
piper
1 legatura pătrunjel
busuioc
1 ou
100 g orez
500 g roşii
100 g caşcaval
3-4 linguri ulei
1 legatura ceapă verde
50 g smântână

Cum se prepară;
1. Se spală şi se curăţă dovleceii. Se taie jumătăţi şi se scoate miezul. Se stropesc cu câteva picături de lămâie şi se presară sare, ca să nu-şi schimbe culoarea.

2. Carnea de pui se dă prin maşina de tocat şi se prepară cu sare, piper, ceapă călită, verdeaţă tocată şi orezul ales şi spălat în câteva ape. Se pun toate într-un bol şi se amestecă cu oul câteva minute până se obţine o pastă bine legată.

3. Dovleceii curăţaţi se umplu cu pasta de carne şi se pun într-un vas de iena, cu apă sare şi ulei. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.

4. După ce au fiert, se pun roşiile zdrobite cu blenderul, busuiocul şi se bagă la cuptor. Înainte de a fi scoşi din cuptor, se presară caşcaval ras pe deasupra şi se servesc cu smântână.

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Spritzer

Spritzer

Spritzerul ușor și spumant este o băutură răcoritoare făcută cu o combinație de vin alb și sifon. Deși există o poveste despre posibila sa origine maghiară, este de obicei respinsă ca o legendă, iar majoritatea surselor susțin că are originea în Austria secolului al XIX-lea, când a fost inventat ca o modalitate de a crea vin spumant.