Două tiruri cu haine uzate din Germania şi Olanda, oprite la intrarea în Vama Petea

Scris de I. Z., 04 decembrie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Tir cu deseuri

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două autovehicule încărcate cu produse second-hand constând în îmbrăcăminte uzată, întrucât şoferii nu au putut prezenta certificate de dezinsecţie şi curăţare.

În data de 02 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un sătmărean în vârstă de 49 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. 

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii,13.600 kg de îmbrăcăminte uzată, de la o societate comercială din Germania, având ca destinaţie o comunitate din judeţul Neamţ. 

Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există certificatul de curăţare şi dezinsecţie.

Câteva minute mai târziu, în acelaşi punctul de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în România, un maramureşean în vârstă de 31 de ani, conducând o autoutilitară marca Volvo, înmatriculată în ţara noastră.

Tânărul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii,4.547 kg articole de îmbrăcăminte uzată, de la o societate comercială din Olanda. Bunurile urmau să ajungă la o firmă din judeţul Satu Mare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente legale, neavând certificatul de curăţare şi dezinsecţie.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Abonează-te acum Online!
  1. Nebunu a spus: 04 decembrie 2022, ora 17:23

    NO SCHENGEN ..

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517