Două piane pentru prietenia franco-română: Michele Ramis şi pianistul Dan Grigore | Informaţia Zilei

Două piane pentru prietenia franco-română: Michele Ramis şi pianistul Dan Grigore

Scris de Vasile Andreica, 02 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România organizează astăzi, 2 decembrie, un recital de pian cu lucrări semnate de George Enescu şi de compozitori francezi, în scopul celebrării prieteniei franco-române. Recitalul este organizat la un an după lansarea Sezonului România-Franţa şi va fi susţinut de pianistul Dan Grigore alături de ambasadoarea Franţei, Michèle Ramis.

În prima parte pianistul român va interpreta lucrări solo, precum Adagio de George Enescu, 4 Préludes şi Valse la plus que lente de Claude Debussy, iar în partea a doua îl vom putea asculta alături de Michèle Ramis, cu Berceuse şi Tendresse din Suita pentru pian la 4 mâini de Gabriel Fauré şi Pavana Frumoasei din Pădurea adormită şi Grădina feerică din Suita pentru două piane Mama mea gâsca de Maurice Ravel.

Recitalul va avea loc la Sala Elvire Popesco, de la ora 19.00.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345