Image 1
Image 2

Două contracte de lucrări semnate de Apaserv Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 30 iunie, la sediul Apaserv Satu Mare S.A, s-au semnat contractele de lucrări cu numerele opt şi nouă din cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, derulat de APASERV SATU MARE S.A. prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Contractul cu numărul opt se referă la extinderea sistemului de alimentare cu apă în localităţile Tiream, Ghenci, Sanislău şi Urziceni, cu o valoare totală de 52.235.657 de lei şi presupune realizarea reţelei de aducţiune de la Carei – Tiream- Ghenci, în lungime de 12 kilometri, gospodărie nouă de apă în Tiream, 512 branşamente, 18 staţii noi de pompare pentru apa uzată, cu aproximativ 22 kilometri de conductă sub presiune aferentă staţiilor de pompare. Lucrarea a fost adjudecată de Structure Gogan S.R.L. Termenul de execuţie este de 28 de luni, cu o garanţie de 36 de luni.

Contractul de lucrări „Extinderea sistemului de alimentare cu apă Tășnad și a sistemului de canalizare din clusterul Tășnad” are o valoare de 34.216.658,08 lei (fără TVA), cu o durată de execuție a lucrărilor de 26 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanție de 36 de luni. Lucrările vor consta în construirea conductei de aducțiune între localitățile Tășnad-Santău- Căuaș, pe o lungime de 9,6 km, extinderea unei gospodării de apă în localitatea Tășnad, extinderea rețelei de alimentare cu apă în localitățile Tășnad, Santău și Căuaș, pe o lungime de aproximativ 26 de km cu 1.129 branșamente, respectiv extinderea rețelei de canalizare în localitatea Tășnad și construirea rețelei noi de canalizare în localitatea Santău, pe o lungime de aproximativ 19 km cu 858 de racorduri. Totodată, se vor construi 10 stații de pompare pentru ape uzate cu aproape 11 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare. Între obiectivele investiției amintim: îmbunătățirea condițiilor de viață și reducerea riscului de îmbolnăvire prin dezvoltarea/înființarea sistemelor de colectare a apelor uzate și prin asigurarea furnizării apei potabile de calitate, în condiții de siguranță și în regim continuuș reducerea pierderilor din sistemele de alimentare cu apă, contribuind la conservarea pe termen lung a resurselor de apă.

Reamintim că „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare, Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 990.485.533 lei (fără TVA), din care finanțarea nerambursabilă (Fondul de Coeziune al Uniunii Europene și bugetul de stat) este în valoare de 901.356.596,62 lei, cofinanțarea autorităților publice locale cuprinse în proiect este în valoare de 18.395.032,58 lei și cofinanțarea APASERV SATU MARE S.A. este în valoare de 70.733.903,80 lei.

Obiectivele principale

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare prin extinderea și dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiții de siguranță și protecție a sănătății în localități care au peste 50 de locuitori și asigurarea colectării și epurării apelor uzate pentru aglomerările mai mari de 2.000 populație echivalentă în vederea conformării cu cerințele directivelor europene privind calitatea apei destinate consumului uman (Directiva 98/83/CE) și epurarea apelor uzate (Directiva 91/271/EEC). Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Investiţia a fost adjudecată de o asociere de firme.

La acest eveniment au asistat primari din comune precum: Tiream, Sanislău, Santău ş.a., alături de Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare. Ioan Leitner, directorul Apaserv, a prezentat necesitatea investiţiilor şi efectele benefice asupra comunităţilor menţionate, iar Pataki Csaba a recomandat executanţilor să ţină permanent legătura cu primarii comunelor implicate în cele două proiecte.

Constructorii au promis că vor depune toate eforturile, în ciuda unor probleme privind forţa de muncă, de a finaliza lucrările în termenele impuse prin contracte, fără a exclude posibilitatea de a termina înaintea perioadei menţionată în documente.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns