Dotarea cu aparate de marcat a firmelor cu automate, obligatorie de anul viitor | Informaţia Zilei

Dotarea cu aparate de marcat a firmelor cu automate, obligatorie de anul viitor

Scris de Cristina Bursuc, 14 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Guvernul a decis prin ordonanţă prorogarea până la 31 decembrie 2020 a obligaţiei de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale în cazul operatorilor economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de banc­note sau monede.

Termenul limită pentru dotarea cu astfel de aparate era 31 decembrie 2019 şi fusese prevăzut într-un proiect de lege similar, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament anul trecut.
Atunci când inspectorii Antifraudă constată că lipsesc noile case de marcat acordă un termen de conformare, iar dacă atunci când revin, după acest termen, firma tot nu a cumpărat noul aparat fiscal, abia atunci pot aplica amendă.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517