Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 03.33 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 04.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Emil Palincaş. Titlul emisiunii: Legumicultorii din Halmeu folosesc seminţe din străinătate 05.28 Restauratorii de muzeu 05.55 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Agnes Diaconu. Titlul emisiunii: Tratamentul fără interferon accesibil pacienţilor cu hepatita C 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Oszkar Szabo. Titlul emisiunii: Vor reuşi taximetriştii sătmăreni să marojeze tarifele? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.45 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Acţiuni dedicate Zilei Europene a Parcurilor şi Zilei Mondiale a Mediului 10.25 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Susţin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Tiberiu Gunthner, Claudiu Ţinca, Dumitru Pop. Titlul emisiunii: De ce amână PSD învestirea guvernului Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.45 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Adina Ciutan. Titlul emisiunii: De ce nu au îndemânări de redactare absolvenţii de liceu? 14.28 Teleshopping 14.45 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 15.45 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Lorand Turos raport la 4.410 zile 16.50 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Ferencz Levente. Titlul emisiunii: Cerbii lopătari din Supur, o atracţie pentru turişti 17.55 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat Cristian Popa. Titlul emisiunii: Unirea Tăşnad a început pregătirile cu un nou antrenor 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Vasile Fănăţan. Titlul emisiunii: Satu Mare, un oraş poluat? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Pfau Sălăgeanu. Titlul emisiunii: Tinerii şi locul de muncă 22.30 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: Cu fericirea la psiholog 23.30 Ştiri

Dorica Băbuţ, Ecaterina Foriş şi Tiberiu Ilea îşi expun la Primărie picturile şi fotografiile artistice

Scris de Vasile Andreica, 04 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Preşedintele AAP şi artiştii expozanţi

Preşedintele AAP şi artiştii expozanţi

Programul de expoziţii al Asociaţiei Artiştilor Plastici din Satu Mare oferă în aceste zile lucrările semnate de trei artişti, expuse în holul Primăriei municipiului Satu Mare, locaţie consacrată pentru expoziţiile sub egida AAP.

La vernisajul care a avut loc în după-amiaza zilei de miercuri, 29 noiembrie, momentele muzicale au fost susţinute de corul “Canticum” al Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” şi o mică orchestră, ansamblul fiind dirijat de profesorul Kuki Zsolt, care a ales, conform cu perioada, un program de muzică de Crăciun. Artiştii au fost prezentaţi de preşedintele AAP, neobositul pictor Gergely Csaba, evenimentul primind salutul gazdelor prin vocea viceprimarului Doina Feher.

După debutul său în Salonul de toamnă, Tiberiu Ilea oferă o colecţie mai consistentă de peisaje şi tablouri florale, pictate cu o mână sigură şi compuse echilibrat, în care se simte faptul că a absolvit, în 1971, Liceul de Artă clujean la clasa de pictură. El locuieşte de peste patru decenii la Satu Mare, dar abia de curând s-a decis să îşi aducă talentul în faţa publicului, lucrările lui demonstrând o siguranţă a stilului rar întâlnită la o expoziţie de debut.

Dorica Băbuţ, contabilă de meserie, a studiat pictura la Şcoala de Arte Satu Mare sub îndrumarea lui Robert Abkorovits şi este membră AAP din 2014. De curând şi-a descoperit o nouă pasiune artistică, fotografia, care credem noi că îi pune mai bine în valoare sensibilitatea şi spiritul creativ, dar şi un mod aparte de a privi lumea în căutarea frumosului trecut prea uşor cu vederea. Imaginile sunt mai grăitoare decât picturile sale.

Ecaterina Foriş expune din nou peisaje, fermecătoare prin colorit (mai ales cerurile, niciodată terne) şi unele surprize din compoziţia lor. Membră cu vechime în AAP, şi-a format o manieră personală şi îşi lasă marca privirii asupra temelor pe care le abordează.

Expoziţia rămâne deschisă până în 21 decembrie.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.