20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Donaţie de 103.000 euro, premieră absolută în sistemul de sănătate sătmărean

Scris de Mihaela Ghiţă, 08 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Georgeta Pop - directorul executiv al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate

Georgeta Pop – directorul executiv al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate

Aşa cum am amintit în ediţia de marţi a cotidianului Informaţia Zilei, o sătmăreancă în vârstă de 67 de ani a lăsat prin testament suma de 103.000 euro Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare în semn de recunoştinţă pentru tratamentul şi sprijinul acordat de sistemul asigurărilor de sănătate.

Gestul femeii a impresionat pe foarte multă lume, fiind o premieră pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Vestea a ajuns până la Bucureşti, la oficialii CNAS, care au apreciat recunoştinţa sătmărencei, la fel şi conducerea casei de asigurări Satu Mare.
De la directorul executiv al CJAS Satu Mare, Georgeta Pop, aflăm că la jumătatea lunii februarie compartimentul juridic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare a fost contactat de biroul notarial care s-a ocupat de întocmirea testamentului. În acest mod a aflat casa de asigurări de acest  impresionant gest făcut de o sătmăreancă care a decedat la sfârşitul lunii ianuarie 2017 şi care a lăsat ca moştenirea în semn de recunoştinţă pentru că timp de aproape 14 ani, suferind de o afecţiune cronică, a fost tratată din banii alocaţi sistemului de asigurări de sănătate.

„Acest gest este cu atât mai impresionant cu cât s-a dorit a fi foarte discret. În timpul vieţii, doamna nu ne-a contactat niciodată. De asemenea,  nici prietenii foarte apropiaţi nu au ştiut de suferinţa de durată prin care ea a trecut aşa încât nu cunoaştem detalii despre viaţa personală şi apropiaţi”, a spus directorul executiv al CJAS Satu Mare, ec. Georgeta Pop.

Întrebată dacă banii au fost lăsaţi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Satu Mare, directoarea a spus că doamna a lăsat prin testament ca şi destinaţie, Casei de Asigurări de Sănătate, însă conform legislaţiei pe baza căreia funcţionează instituţia nu permite ca aceste fonduri indiferent că provin din donaţii, moşteniri, sponsorizări să rămână pe plan local. Acestea ajung venituri la Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate. Cu alte cuvinte, donaţia reprezintă o picătură într-un ocean, însă nobleţea gestului este cea care primează.

Donaţia sătmărencei reprezintă o premieră în activitatea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Casei Judeţene Satu Mare în cei 17 ani de existenţă.

„Este impresionant. O spun deoarece lună de lună sunt foarte mulţi beneficiari de tratament medical care ajunge în unele cazuri şi la 10.000 euro pe lună. Plus că de cele mai multe ori sistemul este văzut negativ şi nimeni nu vine să spună – „Eu sunt un caz fericit. Dacă n-ar fi fost ajutorul din fond nu aş fi putut să-mi tratez afecţiunea de care sufăr”.

Directorul executiv al casei a amintit că sunt foarte mulţi oameni care au beneficiat şi beneficiază de formulare europene din partea sistemului şi pentru care Casa de Asigurări de Sănătate plăteşte lună de lună către instituţiile de sănătate din străinătate, însă până acum nu a văzut niciun feedback prin care cineva să mulţumească că a beneficiat de ajutorul statului român prin Fondul Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate. „Personal m-a impresionat până la lacrimi. Mi-au trebuit câteva minute bune să-mi revin cu atât mai mult cu cât am înţeles mult mai mult starea de sănătate pe care a avut-o doamna”, a adăugat directoarea CJAS Satu Mare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.