14.01.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat:Turos Lorand. 04.00 Gala Presei Sătmărene – 30 de ani de presă liberă în Satu Mare. 06.00 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ioana Zaharia. Titlul emisiunii:De la victimizare la maturizare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 10.00 Cultura:Ioana Vladimirescu 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Turos Lorand. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi:Cipri Ardelean,Iuliu Ilyes, Benniamin Urs.Titlul emisiunii:PSD îi suflă Pnl-ului subiectul pensiilor speciale.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat:Ionut Bobit. 17.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat:Gabriela Notarius. 18.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş (reluare)

„Doliu pentru educaţie” în prima zi de şcoală, la îndemnul Consiliului Elevilor

Scris de Vera Pop, 09 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Consiliul Naţional al Elevilor i-a îndemnat pe toţi elevii să protesteze în prima zi de şcoală. Este vorba despre un protest împotriva ordinului Ministrului Educaţiei care trimite elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională la şcolile profesionale.

Organizaţia i-a îndeamnat pe toţi elevii să poarte banderole negre în cadrul protestului intitulat „Doliu pentru educaţie”.

“În data de 9 septembrie, în timpul desfăşurării festivităţii de deschidere a anului şcolar în fiecare şcoală, îi încurajăm pe cei ale căror interese le reprezentăm să se alăture protestului intitulat ‘Doliu pentru educaţie’. Protestul are loc în urma publicării Ordinului de ministru prin care elevii ce obţin medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională sunt trimişi direct în şcolile profesionale.

Consiliul Naţional al Elevilor iniţiază protestul intitulat ‘Doliu pentru educaţie’, prin care îşi arată dezamăgirea faţă de această măsură nefundamentată luată de ministerul Educaţiei, realizată pe repede înainte, care dezavantajează elevii şi anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a creşte prestigiul învăţământului profesional”, au transmis reprezentanţii CNE printr-un comunicat de presă.

Câţiva elevi au protestat şi la Satu Mare. Eleva Andrea Varga, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor, a purtat pe mână banderola neagră la festivitatea de deschidere de la Colegiul Mihai Eminescu, în timp ce un alt elev, Mihai Oşan, a venit îmbrăcat complet în negru în semn de protest.

“Principalul motiv al protestului a fost introducerea acestei idei de a nu-i lăsa pe elevii care iau sub 5 la Evaluarea Naţională să meargă la un liceu teoretic şi sunt obligaţi să meargă la şcolile profesionale, dar şi pentru celelalte modificări nefundamentate care se întâmplă în sistemul de învăţământ. În momentul de faţă profesionala este considerată groapa de gunoi a învăţământului. De obicei şcolile profesionale nu sunt adaptate nevoilor, nu au condiţiile necesare, iar faptul că îi trimitem aici pe elevii cu medii sub 5 la Evaluarea Naţională întăreşte această idee”, sunt argumentele cu care Andrea Varga şi-a motivat acţiunea de protest.

Abonează-te acum Online!
  1. y a spus: 11 septembrie 2019, ora 14:26

    Sunt mulţi care termină şcoala, iau bac-ul şi sunt la fel de pierduţi degeaba învaţă bine. Sau sunt alţii care din diverse motive independente de ei nu dau randament exact la examen (boală de ex.). Cu ce drept vii tu mare ministru ca din pix să frângi aripa unui tânăr? Asta nu rezolvă oricum problema din învăţământ, asta numai ajută să cosmetizăm cifrele. Cine a inventat acest ordin trăieşte pe altă planetă.

  2. Stefan a spus: 11 septembrie 2019, ora 09:06

    Sunt de acord cu Ordinul ministrului prin care elevii ce obţin medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională să fie trimişi direct în şcolile profesionale. Nu toţi sunt capabili să înveţe la liceu nici înainte de 1989 nu făcea toată lumea liceu însă şcolile profesionale pregăteau elevii şi cei care terminau acestă şcoală aveau loc de muncă asigurat. Azi în şcolile profesionale elevii merg doar ca să nu fie acasă şi pentru ca profesorii să aibă salar. Nu trebuie să aibă toţi diplomă de bacalaureat şi alte diplome la kilogram căci doar se găsesc aproape ca şi în comerţ de care vrei dacă plăteşti şi atunci ne mirăm că începând din Parlament şi până la cea mai mică primărie este plin de oameni incompetenţi . Tot aşa avem asistente medicale care se laudă cu diplomele cumpărate sau obţinute la un curs fără frecvenţă şi ajung să lucreze la un spital oarecare unde tot cu bani îşi cumpără un post şi nu sunt capabile de nimic nici măcar o tensiune nu ştiu să măsoare.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.