Doi scriitori sătmăreni la Salonul Internaţional de Carte Bookfest Bucureşti


Organizat de Asociaţia Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, în perioada 1- 5 iunie la Bucureşti are loc cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, una dintre cele mai prestigioase manifestări culturale din România.

Căpătând o dimensiune internaţională, Bookfest reuneşte cele mai reprezentative edituri româneşti, precum şi cei mai importanţi autori români.

Din Satu Mare participă scriitorii Dumitru Păcuraru şi George Vulturescu. Cu această ocazie va fi lansată cartea semnată de George Vulturescu “21 de scriitoare în eseuri critice” apărută la prestigioasa editură Junimea din Iaşi.

Totodată, cei doi scriitori sătmăreni vor participa la un eveniment cultural dedicat poetului Ştefan Augustin Doinaş, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române.

De menţionat că Salonul de Carte Bookfest are ediţii locale în câteva municipii reşedinţe de judeţ, precum Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov etc. Printre ele, din păcate, nu se află şi municipiul Satu Mare.

În schimb la Zilele Culturale Poesis sunt invitate edituri prestigioase, care îşi prezintă ultimele noutăţi în faţa oamenilor de cultură, a scriitorilor sătmăreni, a tinerei generaţii.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517