00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 01.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 02.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 03.15 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.30 Ne cheamă natura 05.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 09.00 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 10.00 Tabără de creaţie la Ocoliş 10.45 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Maria Pop. Titlul emisiunii: Uleiurile esenţiale – cum le întrebuinţăm? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Dălina Lazăr, Ciprian Crăciun, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Lupta pentru candidatura la prezidenţiale se ascute. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.50 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 15.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 16.45 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 17.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiuni: Noi obiective ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. (reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Darius Şchiop. Titlul emisiunii: Halep, prima româncă campioană la Wimbledon! Cum stă tenisul sătmărean? 19.07.2019

Doar 33 de familii din municipiul Satu Mare au solicitat tichet social pentru grădiniţă

Scris de Ioana Vladimirescu, 20 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Stimulentul se acordă familiilor cu venit sub 284 lei/membru

Stimulentul se acordă familiilor cu venit sub 284 lei/membru

Stimulentul se acordă familiilor cu venit sub 284 lei/membru

    În toamna acestui an, Guvernul a simplificat Programul „Fiecare Copil în Grădiniţă”, fiind extinsă şi perioada de acordare a stimulentului educaţional şi pentru perioadele de vacanţă intra şi intersemestrială, zilele libere legale şi „Săptămâna altfel”.
Tot la vremea respectivă se dispunea ca actele justificative şi cererea de solicitare a stimulentului să poată fi depuse oricând, pe parcursul anului şcolar.

Valoarea tichetului este de 50 de lei lunar

Au fost simplificate şi procedurile administrative la înscrierea în program, în sensul că se acceptă prezentarea documentelor în copie. Etapa de suspendare a dreptului la stimulent a fost eliminată, acest drept fiind acordat sau retras, după caz. Referitor la situaţia în cifre la nivelul municipiului Satu Mare am discutat cu Adrian Balaj – şef Birou Prestaţii Sociale în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare. Acesta ne-a informat că sătmărenii cu domiciliul în municipiu sunt aşteptaţi în continuare să îşi depună cereri pe strada Ilişeşti nr. 4, să îşi înscrie copiii pentru a beneficia de tichetul social pentru grădiniţă.
Valoarea tichetului este de 50 de lei lunar, iar stimulentul se acordă familiilor cu venitul lunar pe membru de familie sub 284 lei. Mecanismul de acordare a tichetului social nu ia în calcul ajutorul social, alocaţia pentru copii, bursele sau subvenţiile agricole. Cu acest tichet, părinţii pot cumpăra alimente, produse de igienă, rechizite sau încălţăminte. Dosarele cu actele privind veniturile şi componenţa familiei, respectiv adeverinţă din care reiese că fiul sau fiica frecventează grădiniţa se depun de luni până vineri, de la ora 9 la 14, la sediul SPAS din Satu Mare, strada Ilişeşti nr. 4.

Prezenţa, condiţie obligatorie

Potrivit interlocutorului nostru, doar 33 de familii beneficiază de acest ajutor financiar în momentul de faţă. Puţine familii au solicitat acest tichet şi în perioada martie – iunie 2016, doar 46. Acordarea stimulentului este condiţionată de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Din cele 21 de zile lucrătoare ale lunii, în 11 copilul trebuie obligatoriu să fie prezent în unitatea preşcolară.
Programul naţional „Fiecare Copil în Grădiniţă” a pornit de la un program pilot implementat de o organizaţie nonguvernamentală. Aceasta menţionează că e încă mult de făcut pentru ca de program să beneficieze un număr cât mai mare de copii, cum ar fi instruirea echipelor locale pentru recrutarea copiilor de grădiniţă, implicarea părinţilor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.