DNA, sesizată în cazul privatizării programelor de sănătate | Informaţia Zilei

DNA, sesizată în cazul privatizării programelor de sănătate

Scris de I. Z., 06 februarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sindicaliştii din Cartel ALFA anunţă că vor sesiza DNA cu privire la un presupus abuz în serviciu comis de ministrul Sănătăţii în privinţa OUG privind privatizarea programelor de sănătate.

De asemenea sindicaliştii cer Avocatului Poporuluisă sesizeze CCR.

„CNS „Cartel ALFA” solicită Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României asupra neconstutionalităţii acestei OUG şi sesizează în acelaşi timp procurorul şef din Direcţia Naţională Anticorupţie asupra abuzului în serviciu al ministrului Sănătăţii”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele sindicatului, Bogdan Hossu.

De asemenea, sursa citată face trimite la cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate într-o singură şedinţă de guvernul Orban, care ar fi fost adoptate „fără analiză de impact, fără consultări”.

Sindicaliştii spun că au fost introduse noi articole care „deschid drumul integral sectorului privat comercial” pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgenţă „Este o grabă demnă de un guvern care îşi joacă toate cărţile pe mâna sponsorilor privaţi, sacrificând interesele majorităţii populaţiei.

CNS “Cartel ALFA” consideră acţiunea guvernului un abuz grav faţă de principiile democratice, cu atât mai mult cu cât acest guvern şi-a asumat “misiunea” de a pune capăt acestui tip de abuz practicat de guvernele anterioare”, mai arată sursa citată.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517