Djokovic părăseşte prematur Australian Open

Scris de Constantin Demian, 16 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Apelul făcut de Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei a fost respins, în duminică dimineaţă, de către Tribunalul Federal din Australia. Toţi cei trei judecători au votat în favoara expulzării liderului mondial din tenisul profesionist. Djokovic a declarat că nu va contesta decizia judecătorilor astfel că el va fi nevoit să părăsească Australia. Acesta nu va putea să evolueze la Australian Open.

După pronunţarea verdictului, liderul ATP a făcut o scurtă declaraţie în care a spus că este extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului Federal: „Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a hotărârii ministrului de a-mi anula viza. Respect hotărârea Curţii şi voi coopera cu autorităţile în legătură cu plecarea mea din ţară” a precizat Djokovic.

Vă reamintim că Djokovic a sosit în Australia în 5 ianuarie, dar ofiţerul de frontieră nu i-a permis intrarea în ţara.

Jucătorul a fost reţinut în aeroport opt ore, iar la finalul audierii, oficialii au decis să nu-i permită intrarea pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Apoi, jucătorul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor, iar luni, 10 ianuarie, a câştigat apelul făcut la prima decizie a autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţara continent. Apoi, miercuri, după o serie de dezvăluiri apărute în presa internaţională, acesta a recunoscut că s-a întâlnit cu doi jurnalişti de la publicaţia franceză “L’Equipe” deşi ştia că are COVID-19. Sportivul a descris acest aspect ca fiind o „eroare de judecată”. Jucătorul a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. În ceea ce priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, sârbul a spus că aceasta a fost completată greşit de către agentul său.

Novak Djokovici (34 de ani) are în palmares 9 titluri de campion la Australian Open şi fusese desemnat favoritul numărul 1 la ediţia din acest an.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 18 ianuarie 2022, ora 12:05

    In locul lui Djokovic dupa aceasta ” executie” mizerabila eu nu as mai pune piciorul niciodata pe taram australian ceea ce le-asi si transmite cu aceasta ocazie australienilor !. Fara El,- detinatorul titlului, aceasta competitie este lipsita de esenta. In aceste conditii impuse dictatorial de politicul australian ,ATP ar fi trebuit sa anuleze aceasta competitie si nu sa se supuna politicului australian !!!. Pt. protejarea populatiei, politicul australian putea sa impuna desfasurarea competitiei cu portile inchise populatiei dar nicidecum sa opreasca un competitor invitat sa participe la acest eveniment !. Daca aveau caracter, dupa aceasta tiganie australiana , toti competitorii trebuiau sa se retraga trnsmitandu-le australienilor ” Je Suis Novak Djokovici ! „.. Din pacate nu exista aceasta fraternitate intre competitori ceea ce este „…Is NOT Fair Play” . Cine va castiga va avea parte de un trofeu patat de pe urma eliminarii marsave al detinatorului titlului care astfel nu a avut posibilitatea sa-si apere trofeul pus in joc.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517