Dispariţia albinelor pune în pericol siguranţa alimentară a lumii | Informaţia Zilei

Dispariţia albinelor pune în pericol siguranţa alimentară a lumii

Scris de Ioan Aniţaş, 08 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Albinele se numără printre insectele dorite în livezi, dar şi în alte zone pentru a asigura polenizarea. Fără acestea, lumea ar fi mai săracă, dar în egală măsură ar lipsi produsele stupului atât de benefice pentru sănătatea oamenilor. Din păcate, statisticile locale, naţionale şi internaţională arată o situaţie alarmantă. Este în scădere numărul familiilor de albine. Numai la nivelul judeţului nostru reducerea numărului de stupi cu albine este de peste 20%. Fenomenul se resimte şi la nivel naţional.

Dispariţia albinelor este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă planeta noastră, dar unele ţări refuză să facă minimul necesar pentru prevenirea situaţiei.
Dacă în Europa a fost tras un semnal de alarmă menit a proteja stupinele actuale, dispariţia treptată a acestei specii pune în alertă inclusiv organismele internaţionale.

Brazilia se confruntă cu un val imens de albine decedate cauzat de utilizarea pesiticidelor periculoase pentru micile vietăţi. Într-un studiu publicat de Bloomberg, utilizarea pesticidelor în Brazilia a dus la decesul a 500 de milioane de albine în doar trei luni ale anului curent. În această ţară, consumul de pesticide a crescut cu 770% între 1990 şi 2016, în timp ce în fiecare colţ al planetei a scăzut radical.

Prezenţa albinelor în culturile agricole este vitală pentru polenizare.

Din păcate, brazilienii sunt destul de inconştienţi când vine vorba de acest subiect, într-o ţară în care 18% din PIB vine din agricultură. Problema porneşte de la companiile producătoare de pesticide, care sunt foarte influente în rândurile guvernanţilor din Brazilia.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517