17.09.2019 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 02.00 Știri 02.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș, invitat:Nicolae Bondici. Titlul emisiunii:Învătătorul rămâne luminătorul satului. 05.00 Sănătate, frumusețe, stil cu Ioana Vladimirescu și Ioana Zaharia. 06.00 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni:O echipă de specialiști în protecția mediului, în vizită de studii. mediului mediului,în 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați: Titlul emisiunii:.(reluare) 10.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: Cultura de Lavandă. 11.00 Taina Credinței cu Mihaela Ghiță. Titlul emisiuni: Înălțarea Sf.Cruci – Paznic Împărătesc 11.45 Teleshopping 12.00 Știri 12.30 Audiențe în direct, cu Mihaela Ghiță, invitat:Paual Mare, Eleonora Cîmpan, Carmen Vitez. Titlul emisiuni:Standarde de calitate în sănătatea sătmăreană.(reluare) 14.00 Agenda publică cu Mihai Sălceanu, invitați: Radu Panait, Mariana Sălageanu, Nagy Otto Titlul emisiunii: Educația, la un nou început.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 16.40 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat:Ștefan Szilagy. Titlul emisiunii:Radiografia campionatelor județene la fotbal. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Cătălin Cismaș. Titlul emisiunii:Cum controlăm furia. 18.00 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 22.00 Știri 22.30 Audiențe în direct, cu Laczko Eva (reluare)

Dispariţia albinelor pune în pericol siguranţa alimentară a lumii

Scris de Ioan Aniţaş, 08 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Albinele se numără printre insectele dorite în livezi, dar şi în alte zone pentru a asigura polenizarea. Fără acestea, lumea ar fi mai săracă, dar în egală măsură ar lipsi produsele stupului atât de benefice pentru sănătatea oamenilor. Din păcate, statisticile locale, naţionale şi internaţională arată o situaţie alarmantă. Este în scădere numărul familiilor de albine. Numai la nivelul judeţului nostru reducerea numărului de stupi cu albine este de peste 20%. Fenomenul se resimte şi la nivel naţional.

Dispariţia albinelor este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă planeta noastră, dar unele ţări refuză să facă minimul necesar pentru prevenirea situaţiei.
Dacă în Europa a fost tras un semnal de alarmă menit a proteja stupinele actuale, dispariţia treptată a acestei specii pune în alertă inclusiv organismele internaţionale.

Brazilia se confruntă cu un val imens de albine decedate cauzat de utilizarea pesiticidelor periculoase pentru micile vietăţi. Într-un studiu publicat de Bloomberg, utilizarea pesticidelor în Brazilia a dus la decesul a 500 de milioane de albine în doar trei luni ale anului curent. În această ţară, consumul de pesticide a crescut cu 770% între 1990 şi 2016, în timp ce în fiecare colţ al planetei a scăzut radical.

Prezenţa albinelor în culturile agricole este vitală pentru polenizare.

Din păcate, brazilienii sunt destul de inconştienţi când vine vorba de acest subiect, într-o ţară în care 18% din PIB vine din agricultură. Problema porneşte de la companiile producătoare de pesticide, care sunt foarte influente în rândurile guvernanţilor din Brazilia.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.