00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 01.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 02.30 Ne Cheamă Natura 03.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 05.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi: Nelu Donca, Călin Turşuc. Titlul emisiunii: Olimpia MCMXXI urcă o treaptă în fotbalul judeţean. 05.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Cornel Mureşan, Ioan Andor. Titlul emisiuni: Problematica pălincii româneşti a ajuns iar la Bruxelles.(reluare) 09.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 09.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Paula Cosma. Titlul emisiunii: Despre naştere pas cu pas. 10.30 La Psiholog 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Octavian Petric, Romeo Nicoară, Claudiu Ţinca. . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă candidatul PSD la aleerile prezidenţiale.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Street Music Festival – la Satu Mare. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură, în memoriam - Rudolf Fatyol. 15.50 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Gabriela Notariuş. Titlul emisiuni: Gabriela Notariuş - raport la 4.380 de zile. 18.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş (reluare) 23.30 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Liviu Rotar. 24.07.2019

Discursul lui Gabriel Leş în Parlamentul României în favoarea familiei tradiţionale

Scris de I. Z., 12 septembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În ultimii 25 de ani, filosofia postmodernă a modelat mentalităţile şi sistemul de valori al societăţii:

relativizarea adevărului, contestarea şi relativizarea normelor de morală, contestarea autorităţii familiei, ateismul, secularizarea şi destructurarea societăţii dublată de formarea aşa zisului  “om nou“ (fără etnie şi fără ţară, fără Dumenzeu, fără familie, fără credinţă, fără conştiinţă, fără morală).

Din păcate, unii românii au un sentiment naţional mai degrabă latent, faţă de care se raportează oarecum stingheri, cu excesivă rezervă. Cred ca putem vorbi chiar despre un complex cu privire la identitatea noastră naţională. Întâlnirea cu civilizaţia apuseană, cu bunăstarea lor, a creat un complex de inferioritate, de perpetuă inadecvare, în sufletul românului. Pe scena lumii, unii se ruşinează că sunt români – se distanţează de limba lui, de cultura lui, de neamul lui, de tradiţiile lui.

„Avem dreptul la identitate şi demnitate naţională”

Nu, stimaţi colegi, nu putem privi cu pasivitate cum ne dezagregăm sufleteşte cu fiecare zi care trece peste noi – Nu este normal a vorbi despre integrare europeană, însă în acelaşi timp să privim cu invidie şi inferioritate la Europa.

Da, avem ce învăţa de la alte naţiuni. Cum de altfel nu mă revendic dintr-un popor atins de perfecţiune! Sa nu uităm că Europa este sinteza filosofiei elene, civilizaţiei romane şi religiei creştine. România este în Europa prin vocaţie, nu trebuie să-şi construiască un alter-ego european, căci avem în bagajul nostru identitar toate datele pentru a contribui la consolidarea Europei si a structurilor sale fanion.

România are valori. Are ce da Europei şi lumii. Iar noi, avem dreptul la identitate şi demnitate naţională.

Familia este unul din simbolurile fundamentale pentru identitatea omului. Fiecare om are mamă şi tată, fiecare are bunici, moşi şi strămoşi, fiecare are neamuri – rudenii.

Biblia subliniază importanţa familiei în configurarea identităţii: Cinsteşte-ţi părinţii> Iubeşte-ţi soţia> Iubeşte-ţi soţul> Cinsteşte-i pe bătrâni> Iubeşte-ţi apropele!

Oriunde mă duc în lume eu mă identific deopotrivă cu familia mea restrânsă, şi cu familia mea cea mare – România. Soţia mea, copiii, tatăl, mama, fraţii, neamurile. Iubeşte-ţi familia. Ea e mereu acolo. Dacă nu mai ai familie nu mai ai repere. Acel banal concept de “acasă” este de fapt o cărămidă importantă la construcţia identitară a fiecăruia. E locul din care pleci şi spre care te întorci. Distanţele se măsoară în funcţie de acasă.

Identitatea ta e puternic subliniată în contextul familiei tale.

Într-o vreme când parcă încercăm să redefinim normalitatea, cred cu tărie că este datoria fiecarei generaţii de părinţi să asigure protecţia morală a copiilor şi să le lase o Românie care să nu le pervertească minţile, trupurile şi sufletele. Dacă nu vom lupta noi pentru binele lor, vor lupta alţii pentru degradarea lor, şi de cele mai multe ori unii care nu ştiu ce înseamnă datoria de părinte.

Propaganda agresivă care se face împotriva lor este venită în mare parte din perspectiva unor oameni care au ales să nu facă copii, dar care vor să decidă soarta alor noştri. Suntem responsabili atât înaintea lui Dumnezeu cât şi înaintea copiilor noştri de ceea ce facem azi. Străbunii românilor au luptat cu cotropitori de ţară care ne-au vrut pământurile şi bogăţiile, dar azi noi luptam cu cei ce vor sufletele şi minţile copiilor noştri, este un război nou cu care nu suntem obişnuiţi, dar trebuie luat foarte în serios, pentru că dacă l-am pierdut, am pierdut echilibrul unei societăţi în care ne-am bucurat până acum de respect şi de o bună purtare unii faţă de alţii.

Cei ce vor lupta pentru această cauză vor rămâne cinstiţi în istoria României aşa cum au fost cinstiţi cei ce au luptat pentru dezvoltarea ei, aşa cum sunt astăzi cinstiţi şi oameni mari care au emancipat ţara aceasta, aşa vor fi cinstiţi peste vremi cei ce au avut ochii deschişi la acest experiment social de distrugere morală.

„Noi suntem astăzi cei care putem aproba un referendum istoric”

Noi suntem astăzi cei care putem aproba un referendum istoric, cum România nu a mai avut. Unul care să decidă moral şi creştineşte soarta ţării.

Suntem într-o perioadă în care familia împarte societatea românească în funcţie de percepţia şi susţinerea ei.

Unii sunt indiferenţi faţă de familie şi ce se va întâmpla cu ea. Unii vor să o schimbe, invocând în mod greşit argumente legate de libertatea de exprimare a fiecarui individ şi de faptul că trăim în secolul XXI….

O altă categorie, din care fac şi eu parte, crede şi militeaza pentru susţinerea referendumului şi schimbarea articolului din Constituţia României legat de familie pentru că:

1. familia este creată de Dumnezeu ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie şi nimeni nu are dreptul să schimbe asta după hatârul personal, ori având motivaţii dintre cele mai bizare>

2. noi toţi suntem astăzi aici pt că am avut părinţi cu valori creştine şi pentru care Dumnezeu nu a fost o reprezentare filosofică sterilă, ci un adevăr trăit>

3. ne numim o naţiune creştină, deci valorile creştine trebuie promovate şi susţinute>

Naţiunea Română are nevoie de Dumnezeu. Prezenţa Lui şi binecuvântările Lui le vom avea nu în rebeliune faţă de EL, ci în ascultare, în acceptare şi în trăirea Cuvântului Său în viaţa personală.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Senator, Gabriel Leş

Abonează-te acum Online!
  1. Babacu a spus: 18 septembrie 2018, ora 10:33

    Nu sint de acord cu referendumul, dar agresivitatea homosexualilor incepe sa ma calce pe nervi. Mai homosexualilor, faceti ce vreti, iubiti-va cu cine vreti, dar ce vreti de la noi? De ce nu ne lasati in pace?

  2. Dac Bulibas a spus: 13 septembrie 2018, ora 09:41

    Dinastia Les s-a oprit ca conceptie si mentalitate la nivelul Evului Mediu !. Este una invechita, depasita, nedemocratica si neconforma zilelor noastre. Din pacate nu este singurul. Marea majoritate al romanilor gandesc la fel….Habar nu are de valori sau ce sunt adevaratele valori intr-o societate. Acest om este condus doar de instincte fara sa gandeasca si umbla cu populismele in traista pt. a acapara voturi la viitoarele alegeri. Este o rusine nationala !, la fel ca si acest Referendum…. Casatoriile intre persoane de acelasi sex nu afecteaza societatea, nu dauneaza nimanui reprezinta doar o minoritate infima de care n-avem de ce ne teme. In fond, asa cum sunt acestia tot Dumnezeu le-a creat dupa chipul si infatisarea Lui ! si atunci mari credinciosi si pupatori de oase ( „moaste”) de ce nu vreti sa respectati creatia Domnului respectiv tot ce decurge din asta ?. Credinta este in sufletul fiecaruia si nu trebe folosit ca arma pt. a impune, dicta, calca distruge sentimentele altora. Credinta inseamna sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti si sa-l respecti, nu sa-l distrugi sau sa militezi impotriva lui pt. ca are sentimente difetite fata de ale tale !. ( Apropo; dar cu preotii vostri ortodocsi homosexuali si siluitori de minori cum faceti,…, le mai acceptati si inca va mai spovediti la acestia , sau numai le pupati mainile ?….. de neam prost ce sunteti.)

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.