Program ITV: 06.24 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Andreea Seleş 7.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Prinzinger Zsoka 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mihai Ghencean şi Octavian Lazin, titlul emisiunii: Când vor avea toate localităţile din judeţul Satu Mare Apă - Canal 08.53 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Andreea Seleş 09.40 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adriana Laszlo, titlul emisiunii: Rolul artei în dezvoltarea copilului 10.13 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Bogdan Adrian Popa, titlul emisiunii: Prevenţia cardiovasculară 10.44 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Protejarea factorilor de mediu în Germania 11.16 Teleshopping 11.37 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Anamaria Biriş, Vasile Ciocan, Romeo Pop, titlul emisiunii: Statul va plăti 6.000 de lei pentru o întâlnire informală la Snagov 13.00 Ştiri 13.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Se deschid sezoanele de vânătoare 14.38 Teleshopping 14.57 HU, cultură, cu Eva Laczko, invitaţi Bessenyei Gedo Istvan, Stier Peter, titlul emisiunii: Szinhazi esemeny egy heten 15.35 Spiriduş Ghiduş 17.40 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Tiberiu Markos şi Cristian Raţiu, titlul emisiunii: Cum şi cât ajută programele guvernamentale economia 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita

Discipline si metode de predare-invatare in clasa pregatitoare

Scris de Vasile Nechita, 23 mai 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inca din aceasta luna, cadrele didactice care predau la clasa pregatitoare urmeaza cursuri de pregatire. Copiii care vor fi preluati de un cadru didactic la clasa pregatitoare vor ramane cu acesta pana la sfarsitul clasei a IV-a. Ca discipline de studiu, cupiii vor avea: dezvoltare personala; comunicare in limba romana; educatie pentru societate; religie; matematica si explorarea mediului; muzica si miscare; tehnologii de informare si comunicare; educatie fizica si sport; arte vizuale si lucru manual.

Cadrele didactice pot utiliza la clasa pregatitoare recompense specifice varstei, fara a note, calificative sau teste de evaluare. Copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, de a interactiona cu cei din jur, cu adultii si copiii, vor face cunostinta cu lumea literelor si a cifrelor, cu desenul si muzica. De asemenea, ei vor avea ore de pregatire fizica.

Totusi, la sfarsitul anului scolar, invatatorul va intocmi un raport scris de evaluare, astfel ca parintii vor afla gradul de dezvoltare fizica si intelectuala a copilului, a limbajului si comunicari, precum si a capacitatii sale de invatare. Acest raport va stabili prioritatile pentru copil in clasa I.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.