Program ITV: 06:30 Fitness, cu Arnold Anzik 07:00 Fitness, cu Simona Niste 07:37 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlu: Lucrări prioritare în sectorul vegetal 08:30 Spiriduş Ghiduş 10:30Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi Iulian Budău şi Tiberiu Vălean, titlu: Capcanele reţelelor de socializare 11:17 Credinţă şi umanitate în Parohia Ortodoxă Păuleşti 12:13 Educaţie, cu Vasile Nechita, invitaţi Gheorghe Munteanu şi Maria Bucsi, titlu: Drumeţiile unui profesor cu elevii săi 13:00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu şi Stela Cădar, titlu: Vasile Toma Adrian-raport la 1.040 de zile 14:00 Danţu la şură Soconzel 14:45 Teleshopping 15:00 Info magazin, cu Adriana Tivadar, invitaţi Erika Feleg şi Ciprian Astaloş, titlu: Misterele Egiptului Antic 15:41 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, retrospectiva săptămânii 17:12 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Marcel Nichita, titlu: Alergenii din produsele cosmetice 18:00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Rodica Haiduc, titlu: Ştim să protejăm mediul 18:30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat Oana Tarţa 19:27 Vasile Lucaciu, partea 2 20:00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu şi Stela Cădar, titlu: Vasile Toma Adrian - raport la 1.040 de zile 21:09 Danţu la şură Soconzel

Discipline si metode de predare-invatare in clasa pregatitoare

Scris de Vasile Nechita, 23 mai 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inca din aceasta luna, cadrele didactice care predau la clasa pregatitoare urmeaza cursuri de pregatire. Copiii care vor fi preluati de un cadru didactic la clasa pregatitoare vor ramane cu acesta pana la sfarsitul clasei a IV-a. Ca discipline de studiu, cupiii vor avea: dezvoltare personala; comunicare in limba romana; educatie pentru societate; religie; matematica si explorarea mediului; muzica si miscare; tehnologii de informare si comunicare; educatie fizica si sport; arte vizuale si lucru manual.

Cadrele didactice pot utiliza la clasa pregatitoare recompense specifice varstei, fara a note, calificative sau teste de evaluare. Copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, de a interactiona cu cei din jur, cu adultii si copiii, vor face cunostinta cu lumea literelor si a cifrelor, cu desenul si muzica. De asemenea, ei vor avea ore de pregatire fizica.

Totusi, la sfarsitul anului scolar, invatatorul va intocmi un raport scris de evaluare, astfel ca parintii vor afla gradul de dezvoltare fizica si intelectuala a copilului, a limbajului si comunicari, precum si a capacitatii sale de invatare. Acest raport va stabili prioritatile pentru copil in clasa I.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.