Program ITV: 06.35 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Anzik Arnold ‐ Energy Cardio Club 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenoarea Ilona Ilyes – Prima Gym 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Mihai Ghencean şi Ştefan Murgu, titlul emisiunii: Sunt mulţumiţi sătmărenii de serviciile Florisal? 09.00 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Anzik Arnold ‐ Energy Cardio Club 09.34 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Adriana Laszlo, titlul emisiunii: Învaţă să spui nu! 10.04 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Lidia Tămaş, titlul emisiunii: Cum ne ferim de căpuşe? 10.38 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Gabriela Menţiu, titlul emisiunii: Activităţi ecologice la Liceul Teoretic Carei 11.20 Teleshopping 11.35 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ştefan Ressler, Claudiu Ţinca şi Ioan Opriş, titlul emisiunii: C. P. Tăriceanu cere demiterea preşedintei ÎCCJ şi a şefei DNA 13.00 Ştiri 13.40 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Marele cules la Salcâm- Urziceni pădure 14.37 Teleshopping 14.53 Portret de artist, cu Ioana Vladimirescu, invitat Emeric Imre 15.32 Info studio, emisiune în limba limba maghiară, cu Eva Laczko, invitaţi Pataki Csaba, Kereskenyi Gabor şi Erdei D. Istvan, titlul emisiunii: Mit hoz az uj adotorveny? 16.32 Spiriduş Ghiduş 17.45 Mersul economiei, cu Mihai Ghencean, invitat Ciprian Crăciun, titlul emisiunii: De ce nu vor tinerii să devină creatori de modă? 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita

Discipline si metode de predare-invatare in clasa pregatitoare

Scris de Vasile Nechita, 23 mai 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inca din aceasta luna, cadrele didactice care predau la clasa pregatitoare urmeaza cursuri de pregatire. Copiii care vor fi preluati de un cadru didactic la clasa pregatitoare vor ramane cu acesta pana la sfarsitul clasei a IV-a. Ca discipline de studiu, cupiii vor avea: dezvoltare personala; comunicare in limba romana; educatie pentru societate; religie; matematica si explorarea mediului; muzica si miscare; tehnologii de informare si comunicare; educatie fizica si sport; arte vizuale si lucru manual.

Cadrele didactice pot utiliza la clasa pregatitoare recompense specifice varstei, fara a note, calificative sau teste de evaluare. Copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, de a interactiona cu cei din jur, cu adultii si copiii, vor face cunostinta cu lumea literelor si a cifrelor, cu desenul si muzica. De asemenea, ei vor avea ore de pregatire fizica.

Totusi, la sfarsitul anului scolar, invatatorul va intocmi un raport scris de evaluare, astfel ca parintii vor afla gradul de dezvoltare fizica si intelectuala a copilului, a limbajului si comunicari, precum si a capacitatii sale de invatare. Acest raport va stabili prioritatile pentru copil in clasa I.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.