Program ITV: 06.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Arnold Anzik 07.00 Descoperiri din epoca bronzului 07.30 Gimnastica de dimineaţă cu Ioana Zaharia şi antrenorul Ilona Ilyes 08.00 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş 09.00 Spiriduş Ghiduş 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Iulian Budău, titlul emisiunii: Comunicarea dintre adolescenţi şi părinţi 11.15 Festival de toacă la Tăşnad 11.40 Recital de pian şi vioară 12.45 Teleshopping 13.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Cristian Sasu - raport la 3.380 de zile 14.00 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat Maria Petca Poptean 15.22 Sport, meci fotbal Olimpia - Târgovişte 17.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Flaviu Simu, titlul emisiunii: Actualitatea în stomatologia sătmăreană 18.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitaţi Mia Chereji şi Liliana Mărcuş, titlul emisiunii: Micii ecologişti de la şcoala Ion Creangă 18.30 Spiriduş Ghiduş 20.00 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Cristian Sasu - raport la 3.380 de zile 21.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, retrospectiva săptămânii

Discipline si metode de predare-invatare in clasa pregatitoare

Scris de Vasile Nechita, 23 mai 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inca din aceasta luna, cadrele didactice care predau la clasa pregatitoare urmeaza cursuri de pregatire. Copiii care vor fi preluati de un cadru didactic la clasa pregatitoare vor ramane cu acesta pana la sfarsitul clasei a IV-a. Ca discipline de studiu, cupiii vor avea: dezvoltare personala; comunicare in limba romana; educatie pentru societate; religie; matematica si explorarea mediului; muzica si miscare; tehnologii de informare si comunicare; educatie fizica si sport; arte vizuale si lucru manual.

Cadrele didactice pot utiliza la clasa pregatitoare recompense specifice varstei, fara a note, calificative sau teste de evaluare. Copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, de a interactiona cu cei din jur, cu adultii si copiii, vor face cunostinta cu lumea literelor si a cifrelor, cu desenul si muzica. De asemenea, ei vor avea ore de pregatire fizica.

Totusi, la sfarsitul anului scolar, invatatorul va intocmi un raport scris de evaluare, astfel ca parintii vor afla gradul de dezvoltare fizica si intelectuala a copilului, a limbajului si comunicari, precum si a capacitatii sale de invatare. Acest raport va stabili prioritatile pentru copil in clasa I.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu
Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.