Dirijorul Andrei Feher îşi sărbătoreşte ziua de naştere | Informaţia Zilei

Dirijorul Andrei Feher îşi sărbătoreşte ziua de naştere

Scris de Vasile Andreica, 19 noiembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Director muzical al orchestrei simfonice canadiene Kitchener-Waterloo şi având apariţii importante în Europa şi Japonia, tânărul dirijor Andrei Feher, născut în Satu Mare ca fiu al unui membru al Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, îşi serbează azi ziua de naştere.

Fiul lui Ioan Feher, mulţi ani membru al partidei de contrabas a Filarmonicii, Andrei a început să studieze vioara la 7 ani, cu violonistul din orchestră Ammer Albert şi mai apoi cu profesoara Nagy Margareta, iar la Montréal, unde s-a stabilit cu familia la vârsta de 13 ani, a urmat cursurile şcolii Joseph-François Perrault, înainte de a se înscrie la conservator. A dirijat timp de doi ani Orchestra Simfonică din Québec (OSQ), ca asistent şef în rezidenţă, şi apoi a lucrat la Paris înainte de a reveni în Canada.

Îi dorim succese alături de orchestra sa, invitaţii de prestigiu şi aşteptăm să-l revedem la pupitrul Filarmonicii ”Dinu Lipatti”. La mulţi ani!

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345