26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Directorii executivi, cenzorii sau auditorii băncilor vor fi excluşi din Consiliul fiscal

Scris de Vasile Andreica, 04 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mai mulţi parlamentari PSD au depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect care interzice membrilor din consiliile de administraţie, directorilor executivi, cenzorilor sau auditorilor societăţilor financiar bancare să facă parte din Consiliul Fiscal.

Proiectul, semnat în numele iniţiatorilor de senatorii PSD Liviu Pop şi Gheorghe Marin, propune modificarea punctului d) al articolului 55, care vizează membrii Consiliului fiscal, al Legii 69/2010 a responsabilităţii fiscal-bugetare. Iniţiativa legislativă interzice directorilor, cenzorilor sau auditorilor societăţilor financiar bancare să fie membri în Consiliul fiscal.Astfel, modul în care iniţiativa modifică Legea oferă posibilitatea să facă parte din Consiliul fiscal membrii consiliilor de administraţie, directorii, auditorii şi cenzorii companiilor naţionale sau societăţilor cu capital de stat.

“Din efectele aplicării legii, de la intrarea ei în vigoare până în prezent, se sesizează inechitatea introdusă între companiile cu capital majoritar de stat şi cele cu capital privat, primele fiind excluse de la posibilitatea exprimării unei opinii în materie”, susţin iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului.

Social-democraţii mai susţin că “a rezultat o altă incompatibilitate nesesizată de legiuitor la elaborarea legii, respectiv faptul că participarea în calitate de membru al Consiliului fiscal, concomitent cu ocuparea unei funcţii de conducere în boardul unei societăţi bancare, poate avea o influenţă negativă, având în vedere că opiniile exprimate sunt în măsură să influenţeze piaţa şi costurile de creditare ale statului”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.