17.08.2018 00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 01.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.00 Cultură, Hajduszoboszlo vacante de vis. 03.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Dispariţie sau crimă 2. 04.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu. 05.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gergely Csaba, Tillinger Ştefan. Titlul emisiuni: Pictura – O stare a sufletului. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu Simona Niste. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Tiberiu Vălean. Titlul emisiunii: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Radu Ulmeanu. Augustin Iştoc. Titlul emisiunii: Cine este vinovat de violenţele de la mitingul Diasporei. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Marius Gînţă. Titlul emisiuni: Marius Gînţă – rapor la 8760 de zile . 14.45 Teleshopping 15.00 Cultură, La Poessis a avut loc Forumul Economic Invest. 16.40 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu 18.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blajan. Titlul emisiunii: Popicari de la CSM încep un nou sezon. 18.30 Audienţe în direct (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Elena Veturia Chelariu.

Direcţia de Sănătate Publică organizează o campanie de informare „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Direcţia de Sănătate Publică organizează o campanie de informare "Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!"

Direcţia de Sănătate Publică organizează o campanie de informare „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Satu Mare, celebrează azi,16 noiembrie 2017, Ziua Naţională fără Tutun şi organizează campania „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”Ziua Naţională fără Tutun este marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, scopul fiind acela de a sensibiliza populaţia cu privire la riscurile generate de consumul de tutun,  precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară, aşa numitul „fumat pasiv”. De asemenea, se doreşte în egală măsură încurajarea nefumătorilor de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare. 

 

„Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creşterea numărului de persoane care Nu încep să fumeze şi a celor care se lasă de fumat,  protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun” se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare.  Specialiştii subliniază că avantajele  eliberării de acest viciu sunt multiple: creşte speranţa de viaţă; scade riscul producerii unui infarct miocardic; scade riscul formării unei tumori canceroase; un mod de viaţă mult mai sănătos; mai mulţi bani în buzunar;prietenia persoanelor nefumătoare; aprecierea reuşitei de către familie, mai ales de către copii.

Potrivit Societăţii Române de Pneumologie, în România se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători. Zilnic sunt înregistrate 70 de decese cauzate de fumat. Instituţia citată subliniază că 42.000 de oameni suferă de complicaţii provocate de ţigări.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.