21.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Noii miniştri au depus jurământul .(reluare) 01.40 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.10 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitaţi: Loga Lorand, Loga Hajnalka. Titlul emisiunii: Noi recorduri doborâte de Loga Dance School.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Adrian Albu, Alexandru Horvat. Titlul emisiunii: Noii miniştri au depus jurământul .(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 14.40 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 17.00 Cultură – România 1918 oameni, momente şi imagini. 18.00 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Elisabeta Bekessey. Titlul emisiunii: Un nou program de educaţie ecologică adresat tinerilor: Labirintul reciclării. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă.

Direcţia de Sănătate Publică organizează o campanie de informare „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”

Scris de Mihaela Ghiţă, 16 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Direcţia de Sănătate Publică organizează o campanie de informare "Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!"

Direcţia de Sănătate Publică organizează o campanie de informare „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare în parteneriat cu Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Satu Mare, celebrează azi,16 noiembrie 2017, Ziua Naţională fără Tutun şi organizează campania „Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!”Ziua Naţională fără Tutun este marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, scopul fiind acela de a sensibiliza populaţia cu privire la riscurile generate de consumul de tutun,  precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară, aşa numitul „fumat pasiv”. De asemenea, se doreşte în egală măsură încurajarea nefumătorilor de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare. 

 

„Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creşterea numărului de persoane care Nu încep să fumeze şi a celor care se lasă de fumat,  protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun” se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare.  Specialiştii subliniază că avantajele  eliberării de acest viciu sunt multiple: creşte speranţa de viaţă; scade riscul producerii unui infarct miocardic; scade riscul formării unei tumori canceroase; un mod de viaţă mult mai sănătos; mai mulţi bani în buzunar;prietenia persoanelor nefumătoare; aprecierea reuşitei de către familie, mai ales de către copii.

Potrivit Societăţii Române de Pneumologie, în România se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători. Zilnic sunt înregistrate 70 de decese cauzate de fumat. Instituţia citată subliniază că 42.000 de oameni suferă de complicaţii provocate de ţigări.

 

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.